Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Sokszor elmondtuk már, hogy hatalmas rajongói vagyunk a rendőrségi fotósoknak, náluk brutálisabb szociofotókat senki nem tud lőni ebben az országban. Ma azonban egy különös kép jelent meg a Police.hu-n:

  Fotó: Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság / Police.hu

  Úgy tűnik, mintha ennek a mosonmagyaróvári férfinak az ökle - amivel beverte egy másik férfi orrát - bűnjellé avanzsált volna. Egyébiránt Z. J. Csaba azért ütötte meg minden figyelmeztetés nélkül a másik férfit az utcán, aki éppen telefonált, mert elszámolási vitája volt vele, és amikor meglátta, bedühödött.

 • Az észak-keleti határhoz közeli Zabar az ország leghidegebb helye Magyarországon. Éjszaka megint ott volt a leghidegebb az országban, -8,1 fokot mértek.

  46415004 1934285089980643 6254656514049441792 n.png
  Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat / Facebook

  A zabariak évente összesen 50 körüli nap hidegrekordját tartják, ráadásul a rekordok többsége nyáron jött össze. És mindez miért? Mert, a Nógrád megye északkeleti határán a Medves-fennsík peremén fekvő Zabar olyan felszíni mélyedésben, úgynevezett fagyzugban helyezkedik el, amelybe minden oldalról beáramlik a lehűlt levegő.

 • Csodálatos módon megmenekült a kaliforniai tűzvésztől Anthony Hopkins otthona. A 4,9 millió dolláros (közel másfél milliárd forint) malibui házának semmi baja sem esett a tűzvészben, ami közel 12 ezer házat emésztett fel. A Fox News videója alapján egyáltalán nem túlzás csodáról írni, Hopkins háza körül minden a tűz martalékává lett.

  Sok hollywoodi sztár háza megsemmisült a tűzben, köztük Kim Basinger, Miley Cyrus, Niel Young, Pierce Brosnan és Gerard Butler ingatlana. De ennél is nagyobb baj, hogy hivatalosan már 71 halottról és több, mint ezer eltűntről adtak hírt a hatóságok.

  DsKCQyMVYAA6t1R
 • Sok baja van az Európai Unió különböző egységeinek az Amazonnal, a világ most már talán legnagyobb online kiskereskedelmi cégével, például hogy nem nagyon fizet áfát az európai tevékenységei után. Európai Parlamenti képviselők egy csoportja viszont most azért háborog a világ leggazdagabb emberének számító Jeff Bezos cége ellen, mert az Amazon oldalán CCCP-pólókat, sarló-kalapácsos pulcsikat és hasonló, szovjet tematikájú cuccokat lehet kapni.

  cccp1.PNG
  Fotó: Amazon.com

  Az ügyben egy litván néppárti képviselő, Antanas Guoga írt nyílt levelet Bezosnak, amelyhez még 26 képviselő csatlakozott, leginkább a keleti blokk országaiból, bár vannak az aláírók között spanyol és brit képviselők is. Magyar részről a fideszes Kósa Ádám állt ki az önkényuralmi mörcs ellen.

  Guoga a levelében arról ír, hogy a szovjet rendszer úgy 60 millió áldozatot követelt, az pedig nem szép, hogy az Amazon több millió érintett európait megsértve pénzt keres ennek a rendszernek az emlékén. 

  cccp2.PNG
  Fotó: Amazon.com

  Más cégeknél amúgy már sikerült elérni, hogy leálljanak a szovjet cuccok árulásával, a legnagyobb amerikai áruházláncnak számító Walmart és a német Adidas például már véglegesen levette az ilyen termékeket a polcairól.