Ágnes
-5 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Skóciai Kőkör, a Több Ezer Éves Skóciai Kőkör, a Skóciai Stonehenge, amit kutatók és régészek is vizsgálni akartak, az valójában

  még harminc éves sincs.

  A kis kövek egy szép körben hesszelnek egy skóciai farmon, és egy Nagy Szenzációs Felfedezésnek hitték sokáig, amíg nem jött képbe a farm előző tulajdonosa, aki bizony elmondta, hogy hát ezeket a köveket valójában ő rendezgette el az 1990-es években ilyen szépen. 

  Így aztán mindenki csalódott, mert a hasonló kőhalmok általában azt jelentik, hogy azok valóban nagy múlttal rendelkeznek, de a kutatók továbbra is várják a bejelentéseket. (The Guardian)

 • Nem véletlen, hogy törvény kötelezi a gyártókat, forgalmazókat, hogy egy termék használati utasítását magyar nyelven is elérhetővé tegyék. Egy kerékpárra rakható sűrűszövésű első kosár sem feltétlenül kompatibilis minden bringával, és a felszerelése is okozhat gondot.  De nem akkor, ha mellékeltek hozzá képes használatit!

  A képet egy bringás Facebook-csoportban osztotta meg olvasónk, Márk.

 • Pénteken síelni indultam, de sehol se találtam a síkesztyűmet. Voltak homályos emlékeim, hogy a lányaim egymást ijesztgették velük a decemberi havazáskor, meg hogy a kocsiról a havat söpröm bennük, de szőrén-szálán eltűntek. Megnéztem minden lehetséges helyen, de rohannom kellett, és végül feladtam azzal, hogy kénytelen leszek majd a sípálya melletti első sportboltban venni egyet.

  IMG-1104.PNG

  Bosszankodtam kifelé a kocsiban, aztán a helyszínen is magyarázkodtam, hogy tennünk kell egy kanyart, mert be kell ugranom a boltba. Így is lett.

  Este, amikor megint kézbe vettem a telefont, a Facebook-falamon több sí- meg bőrkesztyű hirdetés is felbukkant. Sílécet, síbakancsot, síruhát, síszállást nem akartak rám sózni, síkesztyűt viszont annál többet. Ahogy lefelé görgettem, három ilyen hirdetést találtam.

  Nem emlékszem, hogy valaha is szembe jött volna a neten síkesztyű-reklám. És egész biztos, hogy most sem kerestem rá, de értelme se lett volna, mert nem voltam abban a helyzetben, hogy termékek és konkrét ajánlatok között válogassak. Nem írtam róla emailt, nem cseteltem róla, nem posztoltam semmit, és még telefonon se beszéltem róla senkivel. Csak élő szóban, pár emberrel.

  Oké, kártyával fizettem a kesztyűért, és bár ehhez sincs köze a Facebook-nak, de még a visszaigazoló sms-ből is csak az derül ki, hogy egy hegyi sportboltban vettem valamit.

  Akkor mégis honnan az úristenből tudta a Facebook, hogy érdekelhetnek a síkesztyűk? Mi a franc ez az egész?

 • Téli vadetetés volt ma a Gemenc Zrt.-hez tartozó Pandúr-szigeten, amiről 14 képes galériát adott ki az MTI. De nem kell aggódni, én már kiválogattam a legjobbakat:

  És hogy miért fontos télen a vadak etetése? Azért, mert mi emberek egyre szűkebb életteret biztosítunk számunkra, és nagyon szeretjük, ha ott is maradnak az erdőben, és nem az utcákon borogatják a kukákat. Márpedig ha nem etetjük őket akkor, amikor havazik és nem jutnak egyébként élelemhez, akkor el fognak indulni keresni maguknak máshol, a városokban vagy a mezőgazdasági területeken. De nyugi, nem csak magunkat védjük a "vadkártól", hanem természetesen velük is jót teszünk, ugyanis kiegészítő táplálék nélkül nehezen tudnák átvészelni a hideg időjárást.