Dániel, Daniella
16 °C
30 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az Imgur egyik felhasználója, atomicrabbit2 mesélte el az alább olvasható, képekkel gazdagon illusztrált sztorit.

  Az történt, hogy atomicrabbit2 és atomicrabbit2né új házba költöztek. A háznak gázkazánja is volt, ami nemcsak a lakásban adott finom meleget, hanem a hátsó ajtó melletti kémény dobozán is. Ezt megirigyelték a környékbeli galambok is; az egyikük úgy döntött, hogy odafészkel a doboz tetejére.


  Mindez 2014 májusában történt. Atomicrabbit2 nem is foglalkozott volna vele, csakhogy az anyamadár és a kis jövevények rövidesen telefosták a hátsó ajtó környékét és magát a kéménykürtőt is, ami megnehezítette az egymás mellett élést.

  Hogy elejét vegye a további eltömítési kísérleteknek, atomicrabbit2 egy dróthálóval burkolta be a kémény dobozát.

  Aztán eljött 2015 májusa.

  A galamb fészket rakott a dróthálóval burkolt dobozra. Atomicrabbit2 kihajította az üres fészket és elüldözte a lakóját. A sértődött galamb vissza se jött egész évben.

  Aztán eljött 2016 májusa.

  „Ez már kezd kibaszottul idegesítő lenni”– gondolta (és írta) atomicrabbit2, aki ezen a ponton madárriasztó tüskéket szerelt a kéménydoboz fölé, hogy ezzel tartsa távol őket. A tüskéket arra tervezték, hogy a madarak ne tudjanak leszállni tőle.

  Hát, az ő galambja le tudott. Sőt, úgy tűnik, a tüskék még a fészek stabilizálásában is segítettek; igaz, a biztonság kedvéért egy csomó kék zsineget is szőttek bele. Amikor az agyvérzéssel küszködő atomicrabbit2 kihajította a fészket, a gerlepár másnap még több kék zsineggel ért vissza. „Biztos van valahol egy kibaszott raktárkészletük.” – dühöngött atomicrabbit2, aki további tüskékkel próbálta nehezíteni a gerlepár dolgát.

  Aztán eljött 2017 májusa.

  2017 júlusára már az egész dobozt beborította a drótháló, szóval atomicrabbit2 nyugodtan feküdt le aludni, mert biztos volt benne, hogy ezen már nem juthatnak át.

  Aztán eljött 2018 májusa.

  Ekkor derült ki, hogy a drótháló jobb oldalán van egy kis nyílás. Igen, a galambok simán befértek rajta. Atomicrabbit2 ekkor vásárolta meg a Dr. Who névre hallgató műbaglyot. A galambok úgy beszartak tőle, hogy azóta se jöttek vissza.

  Atomicrabbit2 már nem ringatja magát illúziókba: azon morfondírozik, hogy ha a galambok jövőre is fészket raknak, bérleti díjat fog szedni tőlük.

  (Imgur)

 • Nemrég volt 150 éve, hogy Skóciában kitenyészették az egyik legnépszerűbb kutyafajtát, a golden retrievert. Ennek örömére rendezett egy óriási kutyatalálkozót a skót Golden Retriever Club Tomichben 361 retriever részvételével.

  Posztoltak is az Instájukra arról, hogynézett ki 361 kutya és a gazdáik találkozója. Így: 

  Worlds record broken by myself and my best friend @golden_chewbacca ! 361 goldens celebrating 150 years since the very first litter!!

  BUDDY (@buddy.scotland.golden) által megosztott bejegyzés,

 • Az egyik legjobban várt magyar film idén a Liza, a rókatündér rendezőjének, Ujj Mészáros Károlynak új filmje, az X - A rendszerből törölve. Ebben Balsai Móni egy rendőrnőt alakít, aki megpróbál elkapni egy sorozatgyilkost, de közben súlyos személyes problémái is vannak, pánikbeteg, gyászolja a férjét. Balsai mellett Kulka János és Schmied Zoltán is játszik a filmben.

  A filmhez Péterfy Bori és a Love Band készített zenét, A kutya éji dala címmel pedig elkészült egy videóklip is. (A kutya éji dala cím Bódy Gábor 1983-ban bemutatott kultikus filmjét idézi.)

 • Íjjal és nyíllal vadászott vaddisznókra egy leányfalui férfi Visegrád környékén, írja a police.hu. Bár még januárban kapták el, a  Szentendrei Rendőrkapitányság most indított ellene eljárást orvvadászat megalapozott gyanúja miatt. A férfit egy sikeres vadászat után fogták el, házkutatást tartottak nála, íjat, nyilakat, vadhúst találtak. 

  orv