új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az angolok nagyon érzik, hogy lehet jópofán és látványosan tiltakozni valami ellen - most épp Donald Trump ellen, aki pár napon belül Nagy-Britanniába látogat. Azt már megírtuk, hogy egy hatalmas, pelenkás Trump-csecsemőt formázó lufi feleresztésével is tüntetni fognak az amerikai elnök ellen, de most a zenerajongók is kitaláltak valamit.

    Mégpedig azt, hogy üdvözöljék az elnök urat azzal, hogy a slágerlista elejére ügyeskedik a Green Day American Idiot című lemezét, hátha Trump majd magára ismer. Még egy találó szlogent is alkottak a kezdeményezéshez, amelynek lényege, hogy mindenki vásároljon egy letöltést a single-ből, streamelje és nézze a Youtube-on az American Idiotot: "Make American Idiot Great Again".

    A határidő csütörtök, kedd este a 18. helyig sikerült feltolni a 2004-es dalt. (via)

  • sydneytrain

    A Sydney Trains osztotta meg azt a csak erős idegzetűeknek ajánlott, minden thrillernél feszültebb videót, amelyen egy ember 

    • bezuhan a vonatsínek közé,
    • hosszú másodpercekig nem tér magához,
    • miközben az állomás teljesen üres, nincs senki, aki észrevenné,
    • nagy sebességgel közeledik az érkező vonat,
    • majd...

    A többi a videóból kiderül, illetve persze a fenti, elég spoileres képből is.

  • tumblr pbca413Dee1rov369o1 1280

    Oké, eleve Utolsó JEDI-t, akartak, nem szar többes számot, de ez most a legkevesebb. A plakát magáért beszél, de felhívnám a figyelmet a konyhába bezavart Reyre és persze Luke Skywalkerre, akit megpillantva Mark Hamill is tuti sírva röhögött. A művészt Fernando Rezának hívják, innen lehet rendelni a plakátból, én megtettem. (Komolyan.)

  • És mit reklámoz?

    1
  • Nehéz elképzelni azt a megbeszélést, amin úgy döntöttek az Óhegy kilátó megálmodói, hogy a tervezett építmány csúcsára a kőbányai lakosok megtestesítőiként rámontírozzák Leonardo DiCaprio és Kate Winslet híres jelenetét a Titanicból. A tervezők mertek nagyot álmodni, először azt hittem, csak káprázik a szemen, de nem: 

    dicaprio2
    Fotó: Facebook/Kovács Róbert

    Úgy látszik, Kőbánya sem szeretne kimaradni a fővárosi parkfelújításokból. A kerület polgármestere, Kovács Róbert a Facebook-oldalán tette közzé a kilátó vázlatát, amit a Hello Wooddal partnerségben dolgoztak ki. Ez nem csak egy kilátó, hanem egy közösségi pont is, előadótér is készül a fedett részen.

    A poszt alá egyébként nem kevés komment érkezett, mivel finoman szólva sem aratott osztatlan sikert a tervezet:  "vétek ilyen monstrummal elcsúfítani a parkot", "elvenné a zöldterületet", és "nem kellene ezt a felesleges kilátót lenyomni a kőbányai lakosok torkán". 

    A 148 méteres Ó-hegy neve egyébként senkit se tévesszen meg, ez inkább egy domb, pár száz méterre pedig már van egy másik kilátó, a Csősztorony.

  • Sok van, kinek viszket a háta, de csak egy van, kinek ilyen remek hátkaparója van: az Animals Asia nemzetközi szervezet megmentett örvös medvéjének. A kép a vietnami Tam Dao Nemzeti Parkban készült:

  • Vasárnap avatták fel Koncz Gábor szobrát Mezőkeresztesen, az avatáson részt vett maga Koncz Gábor és a város országgyűlési képviselője, Tállai András is, aki egy fotót is megosztott az eseményről. Koncz Gábornak egyébként éppen július 8-án van a születésnapja, és már korábban is szó volt róla, hogy egy szobrot kap ajándékba a várostól ez alkalomból. Sőt, az idén éppen 80 éves színész ezt maga is hevesen támogatta, állítólag még pénzt is adott rá, a Bors szerint azonban a szobor közadakozásból épült.

    Mint a 444 is rámutatott, Mezőkeresztesen három magyarnak van köztéri szobra, Kossuthnak, Petőfinek és Koncz Gábornak.

  • Ebben a videóban benne van minden, amiért SOHA A BÜDÖS ÉLETBE' NEM FOGOK HULLÁMVASÚTRA FELÜLNI. 

  • Ezt a képet az AP fotósa, Rafik Makbul lőtte Mumbaiban hétfőn, ahol a monszunesők miatt folyóvá változtak az utak. Ez a férfi egy leszakadt műanyag falat használ tutajként, hogy átkeljen egy elárasztott úton. 

    A szomszédos Pakisztánban a monszunesők már legalább 19 halottat követeltek.

  • Hétfő este elszállították Kisfaludy Károly szobrát a győri Bécsi kapu térről azzal az indokkal, hogy felújítják a teret és a szobor is restaurálásra szorul. 

    Az önkormányzat ígérete szerint a tér 1,8 milliárd forintból megvalósuló felújítása decemberre készül el, de Kisfaludy és a korábban már elszállított Vadmentő Nimród szobra már ősszel visszakerülhet a helyére. Reméljük, így is lesz.

  • Nincs pontos statisztikánk arról, hogy hány piti bűnözőt kapnak el a rendőrök ágyneműtartókba bújva, illetve hány piti bűnöző rejti el a szajrét ugyanoda, de a rendőrség honlapján keresve 22 ilyen esetet találtunk az elmúlt évekből. Ezt a statisztikát gazdagította most egy 25 éves madarasi férfi, akit azzal gyanúsítanak a rendőrök, hogy

    • ellopott egy kocsit, árokba csúszott vele, majd ellopott belőle egy pendrive-ot 
    • feltört egy kocsit, és abból egy pendrive-ot és egy GPS készüléket lopott el
    • egy lakatlan madarasi ház udvaráról ellopott három bárszéket, egy karosszéket, és egy felfújható medencét.

    A rendőrök beazonosították a férfit, akit

    2018. július 9-én 15 óra 28 perckor otthonában az ágyneműtartóban elbújva találtak meg. 

    És most szavazzon: 

    Miért az ágyneműtartó a piti bűnözők utolsó mentsvára?

  • 1uqvl8j56x111

    Az első kockától az utolsóig hibátlan. Ilyen színvonalú operatőri munka és látványvilág a többi tévésorozatban egyszerűen nem létezik. Többek között ezért is tart annyi ideig a forgatása.

  • Mi is írtunk a Fortepan nemrégiben elindult telefonos alkalmazásáról, a ForteGO-ról, amivel az utcákat járva megkereshetjük, pontosan honnan készültek a Fortepanon található, XX. századi felvételek, és aztán újralőhetjük őket.

    Panka éppen ezzel bogarászott, amikor számára is teljesen váratlanul saját édesapja gyerekkori fotójára bukkant. Erre:

    Ha már levelezésbe keveredtünk, megkérdeztem, mit tud a fotóról. Íme a mikrosztori:

    „A képet évekkel ezelőtt anyukám küldte be a Fortepannak, amikor még nem nagyon volt rajta privát tartalom, de fogalmunk se volt, hogy pontosan hol készült. Azt is tudom, hogy az index fórumon volt egy olyan topik, ahol belőtték a helyszíneket, de nem néztem utána. Szóval meglepetés volt sok év után, amikor a ForteGo térképet nézegettem, és szembe nézett velem apukám a Rumbach Sebestyén utcában.”

    A bejegyzés a Fortepan kommentárjával:

    Figyelem! Ismert ForteGo mellékhatás:

    Az alkalmazás esetenként örömöt okozhat.

    36858856 1682087788572947 2914566052606115840 n (1).png
  • Screen Shot 2018-07-09 at 21.43.21.png

    Ez itt egy remekbe szabott darab, amiben a portéka egy tonhalkonzerv, amit Luke, Darth Vader, Leia és a rohamosztagosok is szívesen fogyasztanak, és C3PO szolgál fel. A hetvenes évekből került elő, zseniális az első perctől az utolsóig.

  • Ül a pali a vonaton/elővárosi vonaton/héven/ és nézi a Kolumbia-Anglia vb-nyolcaddöntőt, annak is a mindent eldöntő büntetőpárbaját, és abból is azt a momentumot, amikor az angolok megnyerik a meccset. És nem üvölt hangosan, mert hát milyen már az. Én fel-alá rohangálnék a vagonban.

  • Biztos sokan vannak, akik emlékeznek a RollerCoaster Tycoonra, az egyik legjobb kis menedzselős játékra, amelyben egy vidámparkot kell vezetnünk. A többség nyilván azért játszik még ma is vele, mert állati jó szórakozás valószínűtlenül grandiózus hullámvasutakat építeni, vagy éppen azt nézni, hogy okoz tömegbalesetet a játékban egy-egy merészebb kanyar.

    LordMartel azonban nem is ilyen csávó, neki ennél sokkal több kellett, és létrehozott a játékon belül egy működő számológépet, amellyel összeadni vagy szorozni lehet egy számjegyű számokat a játékon belül.

    Őszintén szólva én saját magam alig értem az egész koncepciót, de LordMartel csinált egy videót és pár magyarázó képet is azoknak, akik hozzám hasonlóak hülyék ehhez, illetve letölthetővé tette a mentést is. (Kotaku)