Frigyes
17 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Johann Sebastian Bach összes orgonaműve megszólal abban a 14 részes koncertsorozatban, amelyet magyar és nemzetközi orgonaművészek adnak a Hold utcai református templomban július 20. és december 14. között.

  A pénteken induló koncertsorozat a Lipcsei korálokkal indul Karosi Bálint előadásában. A szervezők szerint a templom orgonája ötvözi a zeneszerző által használt hangszerek hangzását és külső megjelenésében is megidézi a 18. század orgonáit.

  A sorozatban a magyaron kívül amerikai, német, svájci, francia, belga és szlovén művészek is játszanak majd Bachot, a részletes programról itt tájékozódhat.

 • A horvát játékosok épp Zágrábban ünnepelték a vb-ezüstérmüket, amikor az egyik szervező szólt a vb-aranylabdás Luka Modricnak, hogy egy Down-szindrómás rajongója nagyon szeretne találkozni vele, mert ő a kedvenc játékosa. A Real Madrid klasszisa pedig nem habozott, egy életre szóló élménnyel ajándékozta meg:

 • Egy óriási Jeff Goldblum szobor jelent meg a napokban Londonban, a Potter Fieldsnél, a Tower Bridge közelében. A szobrot a Jurassic Park 25. évfordulója alkalmából állították, és a színészt ábrázolja Dr. Ian Malcolm szerepében, ami Goldblum egyik legismertebb alakítása. A kigombolt ingben heverő matematikus a film egyik jelenetére utal.

  A szobor több, mint 150 kilót, vagy angol mértékegységgel mérve 48 000 teafiltert nyom.

 • Vasárnap több mint hat kilós súllyal ismét tapír született a Debreceni Állatkertben. A szülők, Samu és Luna a tavalyi év után ismét szaporodtak, 13 hónapnyi vemhesség után Luna világra hozta újabb csíkos és pöttyös testű bébijét. 

  A jó étvágyú, hétalvó tapírlánynak még keresik a nevét. A névjavaslatokat az állatkert közösségi oldalán várják. A nyertes személyesen is találkozhat a tapírral!