Olivér
5 °C
8 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ezek szerint Horvátországnak.

  snoopdogg (@snoopdogg) által megosztott bejegyzés,

 • Tavaly 374 ezer fővel csökkent Japán lakossága, ami rekord, ráadásul ezzel már a második egymást követő évben született egymilliónál kevesebb gyermek ott. Eközben rekordot döntött az elhalálozások száma.

  Az MTI a japán belügy- és tájékoztatási minisztérium szerdán közzétett jelentésére hivatkozva számolt be arról, hogy 1968 óta nem következett be ilyen mértékű lakosságcsökkenés (akkor kezdték mérni). A japán állampolgárságú népesség a kilencedik egymást követő évben fogyott, és 125,2 millióra csökkent.

  2017-ben mindössze 948 ezer gyermek született Japánban, minden korábbinál kevesebb, miközben a halálozások száma 1,34 millióval rekordot döntött. A halálozások száma már a 11. egymást követő évben haladta meg a születések számát. A Japánban élő külföldiek száma 2017. január 1. és 2018. január 1. között 174 ezer fővel 2,5 millióra emelkedett, őket is beleszámítva a japán lakosság "csak" 200 ezer fővel csökkent, 127,7 millióra.

 • A Zsolcai kapu és a Bajcsy-Zsilinszky utca között álló hajdani gőzmalom fapadlós szerkezete 1972-ben kapott lángra. Az ötemeletes épület közel ezer négyzetméter alapterületű volt, ennek felét érintette a tűz. A malom épülete melletti kis siló a mai napig állt. Különlegességét a cellák közti parafa szigetelés adta, mely biztosította a tárolt búza minőségét.

 • Már nem sokat kell kibírni a világbajnokság végéig, vasárnap lesz ugyanis a döntő, de ha valaki úgy érzi, hogy sürgősen szüksége van valami teljesen másra, akkor van egy jó hírünk, ugyanis a FISE névre hallgató extrémsport-versenysorozatnak éppen pénteken startol a következő, kanadai állomása Edmontonban.

  A versenyzők négy számban mérik majd össze a tudásukat, ezek

  • a gördeszka, ami egyébként a sportág történetében először ott lesz a 2020-as tokiói olimpián is,
  • a freestlye roller,
  • a flatland BMX, ahol a biciklivel lapos felületen kell bemutatni a trükköket,
  • és a tavaly szintén olimpiai sportággá avanzsált park BMX is, ahol a külön erre a célra épített pályákon zajlik a verseny.

  A sorozat egyébként tavaly először Magyarországra is ellátogatott, és idén is visszatér Budapestre, méghozzá a kanadai állomás után, szeptember elején, úgyhogy ha tetszik amit lát, akkor akár élőben is megnézheti majd ugyanezt két hónap múlva.

 • A legjelentősebb nemzetközi pezsgőverseny, a Champagne és Pezsgő Világbajnokság (CSWWC) magyar sikerekkel zárult. A somlói Kreinbacher pezsgőiből két évjáratos magnum pezsgő aranyat, két további tradicionális pezsgő pedig ezüstérmet kapott.

  A képen a birtok.

  kreinbacher birtok soml

  A vb zsűrijében az alapító, Tom Stevenson mellett egy magyar szakértő, Márkus György is pontozott. A CSWWC az egyetlen a rangos nemzetközi borversenyek között, ahol kizárólag pezsgőket és champagne-okat értékelnek, írja közleményében a cég. 2018-ban 18 ország szerepel arannyal az éremtáblázaton (összesen 116 aranyérem és 128 ezüst született). A Prestige Brut 2013 Magnum 100% furmintból készült, több mint három évig érleltek. A Brut Classic 2015 Magnum pedig ősszel debütál majd a piacon. Szintén furmint és chardonnay alapú, tradicionális módon készített pezsgőik, a Prestige Brut és a Brut Classic egyaránt ezüstérmet kapott.

 • Screen Shot 2018-07-11 at 14.25.21.png

  Ez itt lent a Mission Impossible 6 forgatásán készült videóegyveleg, amiben azt láthatjuk, ahogy Cruise földön, vízen, levegőben, gyalog, kocsiban, motoron, hegyet mászva és verekedés közben igyekszik minél hitelesebb alakítást nyújtani Ethan Hunt nagyon titkos ügynök szerepében, és ami a legkevésbé sem érdekli közben, az a saját testi épsége. Kizártnak tartom, hogy van olyan cég, amelyik biztosítást kötne rá.

 • Kijött a bulimágus legújabb száma, amitől lüktetnek a lábak és megremegnek a szívizmok, majd egy olyan utazásra visz minket, amiben a végén mámorosan üvölthetjük egymás lelkébe, hogy

  KAMESZITO!

  A legújabb szám továbbviszi a Bulibáróban megkezdett fenséges trasht, a klipben villanásnyira feltűnnek Lakatos Márkok vagy épp kolorádós arcok, van benne egy cseppnyi szociálismédia-kritika, de azért óriási mélységektől ebben a számban sem kell félnünk.

  Plusz jobb, ha már most hozzászoktok a számhoz, mert úgyis elég sokat fogjátok még hallani a nyáron.

 • Nem sok kellett ahhoz, hogy Darcy repülőútja nagyon rosszra forduljon: a francia buldogok ugyanis nem viselik annyira jól a repülést, könnyen hypoxia, azaz oxigénhiányos állapot alakulhat ki náluk. Szerencsére a gazdi és repülő személyzete is észnél volt, így miután elkékült a nyelve, a kutyus kapott egy oxigénmaszkot, így túlélte a kalandot:

 • Anasztaszija Gruzdeva az év elején egy mínusz ötven fokban készített szelfivel vált híressé, a jéggel takart szempillákról készült fotó gyorsan bejárta a netet, a 25 éves lány azonban egy fél év elteltével újabb meghökkentő képpel jelentkezett Jakutföldről, ahol most nem a súlyos fagyok miatt van helyzet, hanem a nyári szúnyoginvázió miatt. A lány biciklizés közben készítette a fotót, és állítólag csak arra tudott gondolni közben, hogy vajon halálra tudják-e csípni a szúnyogok.

  Hasonló képpel már az Index olvasói is találkozhattak egy jakutföldi nagyképes válogatásunkban.

 • Hidegfront érte el az országot nyugat felől, délben Sopronban 18, Szegeden 30 fok volt. Az Időkép kamerái szerint az Aquapolisban ki is használják az emberek a strandidőt, míg a csopaki strandot már elmosta az eső.

  Untitled-2

  Az előrejelzések szerint azonban a szegediek sem ússzák meg szárazon, a front kelet felé tart, és csütörtök reggel legfeljebb már csak ott eshet. Napközben az ország legnagyobb részén kisüt majd a nap és ismét 25-30 fok várható.

 • 9 éves korában elpusztult Zsa Zsa, a világ legcsúnyább kutyája. Ezt a címet idén júniusban nyerte el az angol buldog. A címhez 1500 dollár és hírnév párosult, ezután több tucat cikk és videó készült a kutyáról, akit több országos amerikai tévéműsorba is meghívtak. 

  Zsa Zsa békésen, álomba szenderülve ment el.

 • Ez a fotó akkor készült a thaiföldi Tham Luang barlangban, amikor a mentést végző katonák (Thai Navy Seal) közül az utolsó négy búvár is levonult a helyszínről. A felemelt hüvelykujjból sejteni lehet, amit az eltakart arcukról nehéz lenne egyértelműen leolvasni: meglehetősen elégedettek a teljesítményükkel. Egy nemzetközi mentőcsapattal megtalálták és épségben kihozták a barlangban rekedt 12 gyereket és az edzőjüket.

  A szájmaszknak és a szemüvegnek, persze, lehetnek egészségügyi okai is. Ők is napokat töltöttek a barlangban a gyerekek között, ahol elkaphattak fertőzéseket, és a szemüket is védeni kell az erős fénytől. Mindenesetre, a legtöbb hivatalos fotón kitakarták a kaotnák arcát, ezért valószínű, hogy ehhez a fotóhoz sem vették volna le a maszkot, ha van rá lehetőségük. 

 • Teljesen normális, ha ön sem érti, hogy mi a fenére kattintott rá, úgyhogy gyorsan összefoglalom a képig vezető történéseket:

  • múlt hónapban New Orleans-ban lelőttek egy 18 éves srácot, aki éppen békésen sétáltatta a kutyáját;
  • a srác nagy rajongója volt a Boston Celtics kosárcsapatnak, és szerette az NBA 2K videójátékokat, a Doritos csipszet és a gyökérsört (tipikus amerikai alkoholmentes üdítő);
  • a szülei emiatt úgy döntöttek, hogy nem a szokásos módon ravatalozzák fel a fiukat, hanem úgy, ahogy élt;
  • úgyhogy bebalzsamoztatták, felöltöztették, ráadtak egy napszemüveget és egy Kyrie Irving-mezt, valamint hozzá illő zoknikat, a kezébe adtak egy kontrollert, aztán beültették egy székbe egy tévé elé, amin az egyik NBA 2K játék futott.

  A fiú temetése kedden volt, addig így ült a ravatalozóban:

  (Vice)

 • A Duna-Ipoly Nemzeti Park a Facebook-oldalán jelentette be, hogy természetvédelmi őrkutyájuk,

  CSŐVÁRBERKI TIPLI 

  1. helyezett, országos győztes lett a vasárnap, Apajon megrendezett országos magyar vizsla klubkiállításon. Tipli ráadásul kitűnő minősítést is kapott. Mi is nagyon gratulálunk!

  36912801 2206535639373317 6027966890331078656 n
  Fotó: Duna-Ipoly Nemzeti Park / Facebook
 • Fogadjunk, hogy nem tudta: Budapesten a közismert éti csigán (Helix pomatia) kívül két betelepített faj, a fehérsávos éticsiga (Helix lucorum) és a cirádás éticsiga (Cornu aspersum) él. Ezek invazív fajok, a píszí korszaka meg lejárt, szóval nevezzük csak a nevükön, potenciális terrorista Soros-bérenc migránsnak őket. Az MTA egyik kutatója most az elterjedtségüket igyekszik felmérni a fővárosban, aki szívesen segítene neki, itt találja a további tudnivalókat.

 • A patkány és tulajdonosa a 4-6-os villamos vonalának rendszeres utasa. Munkába jövet-menet gyakran össze lehet velük futni, azt nem tudni, hogy hajléktalan-e a férfi, vagy csak kevés a pénze, de a patkánnyal előszeretettel kéreget.  

  oatkany
  Fotó: Olvasónk, Lévai Nóra / Index

  Nem tudom, hogy hajléktalan-e, mert mindig tiszta és rendezett, de szokott kéregetni is. Teljesen normális, tisztelettudó férfi. Nem káromkodik, ha nem adsz neki, megköszöni és megy tovább. 

  – mondta az egyik forrásunk. 

  Egy másik forrásunk szerint a férfi egyesével szokta mutogatni az utasoknak az állatot és mindenhova a patkánnyal a karján jár. 

  Mindig a karján van a patkány és úgy sétál, meg mutogatja egyenként az utasoknak, a Petőfi híd környékén szoktam látni. Az egyik alkalommal rátette a patkányt egy lány vállára, aki sikítva menekült le a járműről. A többség fiú volt és csak röhögtek, nem hiszem, hogy hajléktalan inkább csak “züllött”.

  Van, aki felháborítónak tartja a kéregető módszereit, hiszen sokan nem szeretnének ennyire közel kerülni egy patkányhoz, vagy félnek a fertőzésektől.  

  Azt tudjuk, hogy a kutya szájkosár nélkül nem utazhat a tömegközlekedési eszközökön, a BKK utazási szabályzatában külön házi patkányra (Rattus rattusra) vonatkozó részt nem találni, de természetesen nem szabályos szállítóeszköz nélkül szállítani a rágcsálót: 

  Élő állat díjmentesen szállítható a kézipoggyász méretét meg nem haladó, állatok szállítására alkalmas zárt szállítóeszközben, amely biztosítja, hogy az élő állat az utazás során nem szabadul ki, illetve az utasok ruházata, poggyásza vagy a jármű nem szennyeződik be. Az előző bekezdésben foglaltaktól eltérően (ha az utas nem a kézipoggyásznak megfelelő méretű szállítóeszközben szállítja) a kutya zárt szállítóeszköz nélkül szájkosárral (vagy egyéb, harapást gátló eszközzel) és pórázon vezetve, díjfizetés ellenében szállítható. 

  Tavaly szintén lehetett patkánnyal találkozni a villamoson, de akkor egy fehér házikedvencről volt szó.  2011-ben a BKV-figyelő számolt be egy hasonló esetről, amikor egy férfi élő patkánnyal a nyakában kéregetett. A kéregető lehet, hogy ugyanaz a személy, a patkány viszont már nem valószínű, mert azok csak 2-3,5 évig élnek, (kivétel ez alól Makesz, aki 12 évig élt Ron Weasley patkányaként.)