Szilárda
-4 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hatalmas This Is The Future That Liberals Want-pillanatokat éltem át az imént, mikor elolvastam a CBS cikkének a címét, ami úgy kezdődik, hogy

  Nemsemleges, tetovált Mikulás?

  de aztán kiderült, hogy valójában az emberek a jelek szerint eléggé szeretik a Mikulás jelenlegi kinézetét.

  gs-santa-07-full-2.png
  Fotó: GraphicSprings

  A cikk egy online kutatás eredményeit taglalta, és az derült ki belőle, hogy az emberek negyede gyakorlatilag egy piros hipszterré alakítaná át a Mikulást, akinek

  • tetoválásai vannak,
  • iPhone-t használ,
  • feszülős gatyát hord,
  • repülő autóval (vagy hoverboarddal) jár,
  • és van neki Amazon Prime-ja (???).

  A többi megkérdezett ugyanakkor lehetőleg semmit nem változtatna a Mikuláson, és a táblázat szerint amúgy ők vannak többségben. Ennél persze tutira sokkal érdekesebb, hogy mit gondolnak az Index olvasói, úgyhogy szavazzanak önök is a Mikulás újragondolásáról:

  Szerintem a Mikulás úgy a legmenőbb, ha

  • 26
   ha ugyanaz az öreg fószer, mint eddig.
  • 11
   ha lenyírja a haját kopaszra, elkezd öltönyben járni, és kényszeresen pacalt főz.
  • 3
   egy nemsemleges piros hipszter.
 • Tényleg rettenetesen ronda, nézzék meg, hogy néz már ki ez:

  DuVFk1wX4AAVZM1
  Fotó: Twitter / Windows

  A ronda pulcsit amúgy a Windows 95 ihlette, és mindazok ellenére, amit eddig leírtam róla, természetesen

  kell

  Főleg mert ha ilyet visel az ember, simán ráfoghatja az újabb szociális helyzetben produkált teljes összeomlását arra, hogy beütött a kékhalál. Amúgy ha önök is szeretnének ilyet, itt lehet próbálkozni, de valószínűleg nem túl nagyok a nyerési esélyek.

 • Képernyőfelvétel (792).png

  Egy olvasónk küldte ezt a videót, amin az látható, hogy a kormány egyik propagandatévéjében a műsorvezetők még a nevét sem tudják a kollégáknak.

  Rácz Zsuzsanna és Nehéz Attila vezeti a műsort, Rácz Zsuzsanna így konferálja fel a lapszemlét: "A mai újságokat és az online felületeket pedig Domos M. Mariann nézte át nekünk."

  Itt csak három dolog nem stimmel:
  1. A Domos valójában Dobos
  2. Az M. rossz helyen került megemlítésre
  3. A Mariann valójában Marianne

  #a_szakma_krémje

 • Mutatunk valamit, tessék eldönteni, hogy fideszes pártközleményről vagy a függetlenek tartott/hitt/röhögve emlegetett Nézőpont intézet gyorsjelentéséről van szó!

  Az ellenzéki pártok öncélú akciójáról van szó

  Az elmúlt két nap során a maroknyi ellenzéki politikus és szimpatizáns által szervezett, agresszív tüntetések nem ügyekről, hanem az ellenzék láthatósági versenyéről szóltak. Az ősz folyamán csak magukkal és szűk rétegek témáival foglalkoztak az ellenzéki pártok, ezért a választói érdeklődés figyelméből kikerültek. Érthető, hogy a parlamenti ülésszak végén (legközelebb februárban folytatódik a törvényhozás) az ellenzéki választóknak meg akarták mutatni, hogy egyáltalán létezik ellenzék.

  A Munka Törvénykönyve vagy a CEU ügye tehát csak ürügye volt a tiltakozásnak, valójában nem közcélú kezdeményezésről, hanem az ellenzéki pártok öncélú akciójáról van szó. Mivel előreláthatóan a 2019-es májusi EP-választáson az ellenzéki pártok önálló listával indulnak, s a várhatóan alacsony részvétel miatt a törzsszavazóik jóindulatán múlik bejutásuk, jövőre is hasonló látványos, de tartalmatlan és öncélú akciókra lehet számítani. Ugyanakkor a botránykeltés, az erőszakalkalmazás, a törvényellenesség, s a magas népszerűségű rendőrséggel való konfrontálódás veszélyes eszköz, amely nemcsak a kormánypárti és a pártpreferencia nélküli választókat zavarja, de az ellenzék támogatóinak mérsékeltebb részét is elriasztja.

  Ez meg mi?

  • 943
   A = B
  • 296
   Hivatalos fideszes kommüniké
  • 128
   A Nézőpont jelentése