Endre, Elek
17 °C
30 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Kedden reggel, Pécs belvárosában egy kiscicát mentettek ki a csatornából a pécsi tűzoltók. A szürke kiscica már napok óta ott lehetett.

  86546213cffd75dcb62db48cc3e44f62 XL
  Fotó: Haller Szabolcs / Szabad Pécs

  A cicát egy Zoltán nevű tűzoltó mentette meg, emiatt Zolinak nevezték el. A lábán megsérült, de most már biztonságban van. A Szabad Pécs cikke szerint Zolit egy közelben lakó ember fogja befogadni.

 • Mármint tényleg, szó szerint. Minden évben megrendezik az északkelet-törökországi Edirne településen a Kirkpinar nevű olajbirkózó fesztivált, ahol a résztvevők olívaolajjal öntik le a testüket, bőrgatyát húznak, majd megküzdenek egymással.

  Bármennyire is szexinek hangzik, nők sajnos nem nézhetik meg a műsort. Az olajbirkózó versenyt egyébként először 1361-ben rendezték meg, nemrégiben pedig felkerült az UNESCO szellemi örökségek listájára.

 • A tévézés egyik legnagyobb blöffje/hülyesége/értelmetlensége a "milyen hülye az utca embere!" nevű, már évtizedekkel ezelőtt sem eredeti műfaj. Most Amerika egyik legismertebb tévése, Jimmy Kimmel húzta le a dologról az ezeregyedik bőrt, arra hivatkozva, hogy mivel Donald Trump éppen Európában turnézik, lássuk, tudják-e az emberek, mi is az, hogy Európa, vagy éppenséggel bármi a világtérképen. És hát láss csodát, a videóban szereplő embereknek fingjuk nem volt semmiről.

  Amivel csak két nagyobb baj van:

  1. mivel nyilván nem láttuk az összes felvételt, nem tudjuk, vajon az x számú bevágott idiótán kívül nem volt-e esetleg 10x számú kivágott, akik kenték-vágták az egészet; ehelyett csak annyit tudhatunk meg biztosan ebből a videóból, hogy Los Angeles utcáin találni kreténeket,
  2. mielőtt az ember - amúgy persze elég jogosan - lehülyézi a videó szereplőit, vegyen azért elő egy USA-vaktérképet, és bökjön rá mondjuk Delaware államra, vagy nevezzen meg csak egyet Montana szomszédai közül. Na ugye, hogy önről is egy másodperc alatt készülhetne olyan videó, ami alapján totál hülyének néznék?

  Mindenesetre itt a cucc, jó röhögést, érezzék jobbnak magukat pár szerencsétlennél négy percen keresztül.

 • Kínai, orosz és amerikai tudósok becslése szerint 84 egyedet tesz ki a súlyosan veszélyeztetett amuri leopárd (Panthera pardus orientalis) vadon élő populációja, írja a Conservation Letters című tudományos folyóiratban megjelent kutatásra hivatkozva az MTI.

  Földünk legritkább nagymacskafajtájának egyedszámát az oroszországi Tengermelléki határterület délkeleti részén és az észak-kínai Csilin tartományban térségben lévő kameracsapda felvételek elemzései alapján határozták meg. Mivel a leopárdalfaj már csak ezen a területen él, ez azt jelenti, hogy ez a 84 becsült egyed jelenti a globális populációt.

  Az amuri leopárd korábban megtalálható volt a kínai Hejlungcsiang tartományokban és a Koreai-félszigeten is.