Emília
18 °C
26 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Pénteken kezdődik a Krisna-völgyi Búcsú, ami a szokásos módon három napon át tart majd Somogyvámoson. A búcsú a Krisna-hívők legnagyobb magyarországi fesztiválja, amikor a völgy mindenki előtt nyitva áll, bárki bepillanthat az ott élők életébe. A búcsúban a művészetektől kezdve a gasztronómián és szokásokon át, a filozófián keresztül egészen az önfenntartó életmódig minden szelete megjelenik a hívők életmódjának. Gyerekkel is érdekes program, lehet kisvasúton utazni a völgyben, állatokat simogatni, etetni, indiai vegán ételeket kóstolni, lesz védikus esküvői szertartás és persze sok tánc és zene is.

  KV-Búcsú-előadások-fotó-Kunjabihari
  Fotó: Gouranga

  Az egyik legizgalmasabb esemény a Holi, a Színek Fesztiválja lesz pénteken. Ez egy óriási festéklövészet, amibe bárki beszállhat, de érdemes váltóruhát vinni. A festéklövészet mulatsága Indiából ered, úgy tartják, hogy Krisna és barátai is ezt játszották 5300 évvel ezelőtt Vrindávanban. A másik különlegesség, hogy idén először egy Krisna-völgyben élő szerzetespár megnyitja otthonát a látogatók előtt. Vagyis már nemcsak a közösségi tereket, hanem egy magánházat is meg lehet nézni.

  A Krisna-völgy egyébként idén 25 éves.

 • A spontán szerveződő kosármeccseken sok érdekes dolog történt már, az azonban biztosan nem túl gyakori, hogy valaki egy elzáráson annyira megsértődjön, hogy kihívja a rendőröket miatta, de most már ez is megtörtént, természetesen Amerikában.

  Az egész úgy kezdődött, hogy a srác kapott egy durvább elzárást, amitől a földre is esett, aztán ahogy felállt, közölte mindenkivel, hogy hívja a rendőröket, aztán kisétált. Elsőre mindenki azt hitte, hogy viccelt, de nem,

  tényleg kihívta a rendőrséget.

  A legröhejesebb ráadásul az volt az egészben, hogy a srác korábban lökdösődött is, az elzárás volt a bosszú, így az, hogy elesett, már önmagában is eléggé megalázó, de így már tényleg száz százalék, hogy hónapokig rajta fog röhögni a környék összes kosarasa.

 • Te! Sötétben bujkáló, csikkszóró gazember, reszkess!

  – figyelmezteti Dóka Ferenc hegyfalui plébános egy buszmegállóba kirakott kvázi körözőplakáton azt a vélhetően helyi lakost, aki csikkeket szórt a Mária-szobor előtt található virágtartóba. 

  hegyfalu-plebanos-korozes-00
  Fotó: Olvasói fotó / Zoom.hu

  A neve teljes titokban marad, és a nyomravezetői díjat megemelem 30 ezer Ft-ra. Kérem a település lakóit, segítsenek ezt a kártékony alakot kézre keríteni, hogy elnyerhesse jól megérdemelt ­­"jutalmát”.

  A "jutalom" egyébként válogatott módszerekkel elkövetett halálbüntetés: akasztás, golyó, villamosszék, gázkamra, selyemzsinór, stb. 

  (Via Zoom)

 • Bár nemrég írtunk arról, milyen jól megy neki, Dwayne Johnsonmég így is csak az 5. legtöbbet kereste az elmúlt 12 hónapban a maga 124 millió dollárjával.

  Kapcsolódó

  Dwayne Johnson a százkilós, szamoai-fekete Csipkerózsika

  Balhés kamaszból lett világbajnok pankrátor, majd dollármilliókat termelő szórakoztatóipari szakmunkás. A Szikla akkor váltotta valóra az amerikai álmot, amikor már senki nem hitt benne. Portré.

  A Forbes szerint a legtöbbet Floyd Mayweather vihette haza, ráadásul a 285 millió dollárját gyakorlatilag egyetlen boxmeccsnek köszönhette. A lista második helyén George Clooney áll, elsősorban a tequilabizniszének hála, a top 5-be pedig még két nő, Kylie Jenner és Judy Sheindlin került be.

  A legjobban kereső focista Lionel Messi, aki 111 milliót keresett az elmúlt egy évben, a második pedig a nemrég a Juventushoz igazoló Cristiano Ronaldo. 

  A teljes listát ide kattintva nézheti meg.