Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nemrég mutatta meg a Katona József Színház az új, szokatlan szemszögű társulati fotóit. Most pedig a Radnóti Színház tette közzé új képeit a színészekről, amelyeket Dobos Tamás készített, és amelyek olyanok, mintha nem is egy színházi előcsarnok falára, sokkal inkább egy művészeti albumba készültek volna. A Radnóti azt írja a képekről, a fotók "a természetességet, a színész személyiségét, az adott hangulat pillanatiságát és a mozdulat esendőségét örökítették meg".

  A színház egyébként rendhagyó évadot kezd: az épület egy részének felújítása miatt fel kellett szedniük a színpadi deszkák egy részét, így idén csak azokat az előadásokat tudják a Nagymező utcában játszani, amelyek kisebb színpadot igényelnek, a többi átkerül különféle külső helyszínekre. Az évadkezdésre a színház kiadott egy 100 oldalas magazint is, amely a 6 játszóhelyes évadon kívül még kortárs íróktól is tartalmaz új szövegeket.

  A magazin online már végiglapozható ide kattintva, a többi fotó pedig ide kattintva érhető el.

 • Beluga bálnát videóztak a Temzében, ráadásul nem is a folyó torkolatánál, hanem jó pár kilométerrel beljebb. Az nem ritka, hogy különféle cetek felúszkálnak nyáron a folyón ételt keresve, de általában hamar visszafordulnak.

  A Temze meglehetősen alacsony vízhozamú, sekély folyó, ráadásul folyásiránya erős tengeri dagály idején rendszeresen megfordul, ami megkönnyítheti a bálnák felúszását. 2006-ban egy nagyobb bálna egészen Londonig eljutott a Temzén, de a fővárosban – az állatmentők minden próbálkozása ellenére – meghalt. (Independent)

 • A Délmagyar szúrta ki a szegedi fotós képét a Facebookon: egy fekete, nyakörvet viselő kecske kószál Újszegeden.

  Pár hónapja egy Dürüm nevű birka állt egy szegedi buszmegállóban, azonnal helyi mém lett belőle. Rajtunk ne múljon, a kecskének is hasonló sikereket kívánunk.

 • Batman talán legismertebb ellenfele, Joker, végre önálló filmet kap, amelynek főszerepét – ahogy már néhányszor megírtuk – Joaquin Phoenix kapta. Róla láthattunk már felvételeket a gonosszá válás előtt  állva, illetve az átalakulása után is, nemrég azonban újabb képek kerültek elő a színészről, amelyek teljes Joker-jelmezben örökítik meg a film forgatásán, egy New York-i metróállomáson. Akinek jó a szeme, az kiszúrja a "Clown 4 Mayor" feliratú táblát is a háttérben.