új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Több mint százan állva utaztak haza a Balatonról vasárnap este, írta olvasónk.

    Józan paraszti ésszel is kigondolható, hogy a Balatonról vasárnap este tömegesen utaznak Budapest fele, ezzel szemben a MÁV-START az egyik esti gyorsvonatot (mely ráadásul Zágrábból jön, tehát alapjáraton sokan vannak rajta) csak 3 kocsival közlekedteti.

    – tette hozzá.

    Az eredmény magáért beszél: Balatonszemes környékén elfogytak az ülőhelyek: onnantól álltak emberek a folyosókon. A vonaton összesen 210 ülőhely van, a vonaton 311-en utaztak Siófok után, tehát több mint százan álltak.

    Volt, aki inkább a vécébe költözött be.

    vonat02
    Fotó: Olvasói fotó / Facebook
  • A szalakótáknak kirakott mesterséges odúkban gyakran nem szalakótákat találunk. Ezúttal egy füleskuvik család pislogott vissza álmosan

    - olvasható a Kiskunsági Nemzeti Park Facebook-oldalán.

    Most nézzék meg őket, hát látnak a szemükben megbánást?!

    37301762 1983469448353749 8118819732380975104 n
    Fotó: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság

    Mindenesetre, ha már így történt, meggyűrűzték őket. Igen, ezt a pelyhes fiókát is: 

  • Különös lakója van az egyik révkomáromi panelnek: egy pár egy őzgidát nevelget a felvidéki városban. A Gáborka névre keresztelt állat egy hónapja ugrott a férfi és élettársa autója elé, súlyos lábsérülést szenvedett, egyik hátsó lábának egy részét amputálni kellett. Az állat rövid időn belül felépült és megszokta az embereket. Az őzgidát az illetékes hatóságok engedélyével panellakásukban nevelik megmentőik.

    A Bors cikke szerint Vendégh Gábor nem talált olyan helyet, ahol befogadták volna az állatot, ezért döntött amellett, hogy hazaviszi. Ha lány lett volna az őz, a Zsuzsa nevet kapta volna.

     A panel negyedik emeletén lakunk. Éjjel kettőkor cincogással jelezte, hogy éhes, akkor megszoptattuk üvegből, aztán visszafeküdtünk aludni. Reggel ötkor már megint cincogott. Óramű pontossággal ébredt

    – árult el részleteket az állat neveléséről.

    A banánon is tartott, a tévézésre is rászokó Gáborka azóta az érsekléli állatsimogatóba került, ám mivel Vendégh Gábor a helyi vadásztársaságnál hivatalosan is bejelentette az őzet, a nevelőjévé vált, és rendszeresen látogathatja az állatsimogatóban is.

  • Forrás: woof&brew
    Forrás: woof&brew

    Ha van kutyája, és nem tudta, hogy eddig mi hiányzott az életéből, most hátradőlhet: Magyarországon is kapható már a Bottom Sniffer, a természetes csirke aromával dúsított kutyasör.

    A Bottom Sniffert (magyarul ez kábé annyit tesz, mint Seggszaglászó) a brit Woof&Brew főzde készíti néhány éve. Alkohol- és szénsavmentes, fermentált sörcefre koncentrátumból készül, tartalmaz többek között hólyagmoszatot, bojtorjánt és természetes csirke aromát.

    Nem mondom, hogy összefutott a nyál a számban, de ha a kutyáknak ez kell, akkor egészségükre!

  • Július közepe van, és sehol a bénító 35 fokos hőség, és ez elég fura. De mi ennek az oka, teszi fel a kérdést az Időkép.

    Szerintük a válasz a kontinens időjárását irányító nagytérségi folyamatokban keresendő. Európa északi-északnyugati részén gyakorlatilag hetek óta egy magasnyomású légköri képződmény, azaz anticiklon helyezkedik el, mely újra és újra képes megerősödni, középpontja többnyire a skandináv államok fölött található. Ennek is köszönhető, hogy szokatlanul meleg, aszályos az idei nyár arrafelé, néhány napja a sarkkörön túl is 30 fok fölé kúszott a hőmérséklet.

    Tehát,

    a tartós északi-északkeleti áramlás hárítja el a forróságot.

    És amennyire az előrejelzésekből látszik, ez a közeljövőben így is marad. Szerencsére.

  • Futótűzként terjed Facebookon egy kép, aminek leírása szerint a francia elnök kérésére a horvát mez mintájára fehér, piros kockásra színezték éjjel az Eiffel-tornyot, hogy ezzel tisztelegjen a világbajnok a döntőben legyőzött Horvátország előtt.

    37161372 2183272158368966 4288167765769977856 n

    Egy a baj: a horvát kockára festés nem történt meg. A kép valószínűleg eredetileg a 2016-os Európa-bajnokságról származik, amikor az egyik mobilszolgáltató játékában lehetett szavazni az adott meccsnap párharcaira, és aki nyert, annak zászlóját festették a toronyra.

    Így lehetett volna például magyar színekben is a torony, de az MLSZ által is kirakott képről kiderült, hogy manipulált, a magyar-portugál párharcot a játékban a portugálok nyerték.

    #csakegyutt

    Hungarian Football Federation (@mlsztv) által megosztott bejegyzés,

  • Az angol csapatnak nem jött össze a bronzérem, de így is szép eredményt értek a vébén. Utoljára 1990-ben sikerül az első négyben végezniük, az angolok értékelik is a teljesítményt, elismerésük jeléül a szövetségi kapitány után neveztek át egy metrómegállót:

    Közben a csapat is hazaérkezett, az ünnepélyes landolást persze széttrollkodták a játékosok, az élen Pickforddal:

    This lot... *

    England (@england) által megosztott bejegyzés,

  • Gyulai vagyok, gyerekkoromban a várfürdőben a szüleim rituálisan elvittek ahhoz a kiszáradt fához, aminek a tövében a legenda szerint a Himnuszt komponálta Erkel. A fa azóta is megvan, kornyadozik, valójában már inkább halott, mint élő – tudják, olyan, mint a szocialista párt. De nem is ez a lényeg.

    20180711195610
    Fotó: Bokor Gábor / Háromszék

    Hanem hogy Erkelhez hasonlóan Mikes Kelemennek is van egy fája, vagyis volt, csak nem Gyulán, hanem az erdélyi Zágonban. Sőt, nemcsak fája, hanem fái, ezek a híres Mikes-tölgyek. Egyikük elszáradt, de újrahasznosítják: Mónus Béla fafaragóművész kétszemélyes kápolnát alakít ki benne, írta meg a Háromszék híre nyomán az MTI. Mónus azt mondta, hogy a 330 évesre becsült tölgy aljába mély gödröt ástak, és betont öntöttek bele, amely a gyökerek alá is bejutott, a törzset pedig vasakkal rögzítették.

  • Vagy mondhatnánk úgy is, hogy az amerikaiak már Helsinkiben vannak. Meg persze az oroszok is, ma van a Trump-Putyin-csúcs, ami egymás kölcsönös megvárakoztatásával kezdődött. Előtte pedig ezzel a vonulással – helyszínen tartózkodó munkatársunk rögzítette, amint az amerikai konvoj az elnöki palotába vonul.

    Trump-Putyin-csúcs: amerikai konvoj úton a finn elnöki palotába
  • mkkp
    Fotó: Olvasónk, Máté

    Új díszítést kapott az Andrássy út egyik, használaton kívüli újságos bódéja. Olvasónk, Máté osztotta meg a képeket Twitteren, amin látszik, hogy az egyik bódén több, képzeletbeli címlap jelent meg, amik egy alternatív 2022-ből származnak.

    A Figyelő címlapján a "Legbefolyásosabb Soros-bérenc óvodásokat" gyűjtik össze, a Nők Lapja 2022 legszebb bajszait gyűjti össze, a Buci Maci pedig azt mutatja meg, hogy "Hogyan ismerd fel a migránsbácsikat".

    Nem tudni, hogy az akció mögött ki áll, de ha tippelni kellene, akkor a Kétfarkú Kutya Pártra esne a választásunk, az egyik címlapon ugyanis Kotkodács szerepel, aki a kampányban lett ismert, mert ő ment be a köztévébe, ahol percekig kotkodácsolt, a műsorvezető legnagyobb örömére. 

    Frissítés: Valóban az MKKP állt a címlapok mögött, ráadásul egy országos akcióról van szó és több vidéki városba is eljuttatják a fiktív címlapokat.

  • landscape-1531671678-doctor-who-series-11-trailer-jodie-whittake
    Fotó: BBC

    A Ki vagy doki? című BBC sorozat 11. évada történelmet ír, mert először fogja a kultikus karaktert egy női színész játszani. A foci-vb döntőjének szünetében a BBC leadta az első teasert az új évadhoz, amiben először látható Jodie Whittaker a szerepben. 

    Az előzetes három másik új karaktert is bemutat: Bradley Walsh, Tosin Cole és Mandip Gill csatlakozik új karakterként a sorozathoz. 

     A 11. évad első része extra hosszú lesz, amit 9 darab 50 perces epizód követ, amit idén ősszel mutat be a BBC.

  • Vagy nem is a sebesség számít? Hanem mondjuk az, hogy olyanok legyenek az útviszonyok (egy nagyobb kátyú vagy éppen pukli az aszfalt tükörsimaságú testén)? Vagy az időjárási viszonyok – mondjuk ütközés közben egy erős szélroham belekapjon a kocsiba?

    Nem, ezek nem költői kérdések. Olvasónk küldte ezt a képet, azzal a megjegyzéssel, hogy érthetelen baleset. És valóban az, amit a katasztrófavédelem közleménye sem tett könnyebben megérthetővé, az ugyanis csak annyit árul el, hogy

    Két gépkocsi karambolozott a VIII. kerületben, a József körút és a József utca sarkánál. Az ütközés következtében az egyik autó felborult. A fővárosi hivatásos tűzoltók a társhatóságokkal együttműködve dolgoznak a helyszínen.

    Szóval kedves közlekedési szakemberek, vagy olyanok, akiknek már borult fel autójuk. Mi kell ahhoz, hogy így, városi körülmények között autózva valaki csak úgy fejre álljon?

    Frissítés: Egyáltalán nem kell gyorsan, ez derül ki az olvasóim tömegétől érkezett levelekből. Már akár 15 km/órás sebesség is elég ahhoz, hogy ha az autó megpördül, és valami akadály kerül az útjába (akár csak egy pár centis járdaszegély), akkor felboruljon.

  • A Bild am Sonntag című vasárnapi lap megrendelésére az Emnid közvélemény-kutató kérdezte meg a németeket arról, hogy szerintük melyek a legfontosabb megoldandó kérdések Németországban, írja az MTI. 

    • A legtöbb válaszadó, 79 százalék az időskori szegénység problémáját nevezte meg.
    • 76 százalék szerint a második nagyon fontos kérdés, hogy minden gyerek azonos esélyekkel indulhasson az oktatásban.
    • 74 százalék pedig az egészségbiztosítás javítását emelte ki fontos ügyként.
    • A negyedik helyre a megfizethető lakhatás került 69 százalékkal,
    • ötödikre pedig a bűnözés elleni fellépés.
    • A bevándorlás korlátozása a 13. helyen végzett 38 százalékkal. 
  • A Gaislachkogl hegycsúcson 3040 méter magasságban alakították ki a 007 Elements nevű James Bond-múzeumot, ami csütörtökön nyitott meg. Az ausztriai múzeumban két emeleten, 1300 négyzetméternyi területen a 007 Spectre: A Fantom visszatér 2015-ös ausztriai forgatásának installációi, különleges akciójelenetek, kulisszák, Bond-autók, stúdiódíszletek tekinthetők meg. (MTI)

  • Nagyot ment a diplomáciában mostanában a kormányfő, a tegnapi Putyin-találkozó után Izraelben Netanjahuval tárgyal majd. De aztán nyaralni megy.

  • Szeptemberben adja majd a tévé azt a műsort, amiben Bruce Willis csomó ismerőse, barátja, és valószínűleg vele semmilyen kapcsolatban nem álló emberek kiállnak egy színpadra, és szanaszét szívatják a színészt (ezt hívják angolul roastnak, azaz kb. sütésnek), de mivel már a műsort a héten felvették, kiszivárogtak belőle részletek. Például hogy feltűnik Dennis Rodman és elsüt egy Kim Dzsongunos viccet, a meglepetésvendég Demi Moore, de ezeknél mind szörnyűbb az, hogy Willis kerek-perec kijelenti, hogy

    a Die Hard nem karácsonyi film.

    Jó, egyszer Bruce Willis azt nyilatkozta, hogy azért szeretik a Die Hardot az emberek, mert milyen jó John McClane New Jersey-i humora, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy Willisnek fingja nincs arról, hogy miért szeretik az emberek a Die Hardot. Azok az emberek, akik továbbra is karácsonyi filmként fogják emlegetni, és majd megnézik minden szenteste. De például így emlegeti a film forgatókönyvírója, Steven E. de Souza is.

  • Egy kolumbiai borbély azzal készült a focivébére, hogy kérésre különböző sztárok arcképét borotválja a szurkolók frizurájába.

    A Reuters videójában szereplő srác épp Christiano Ronaldót és Falcaót kért a fejére, és arról beszél, hogy mekkora menőség már, amikor az utcán bámulják, hogy focista van a fején. Hogy a döntő előtt megszaporodtak-e a haj-Mbappék vagy -Modricsok, az sajnos nem derül ki.