Judit
3 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Szombaton meg is jött a Jézuska a Nemzetközi Űrállomásra: a Dragon teherűrhajó érkezett meg hozzájuk mindenféle karácsonyi kajával, dekorációval meg űrkutatáshoz szükséges felszereléssel.

    Az űrállomás (ISS) német parancsnoka, Alexander Gerst fogta be robotkarral a SpaceX amerikai űrkutatási vállalat által tervezett űrkapszulát, ami kommunikációs problémák miatt másfél órás késéssel, csak harmadik próbálkozásra tudott elég közel kerülni hozzájuk. Az űrhajósok a több mint kéttonnányi felszerelés mellé még egereket és férgeket kapott tudományos kísérletetekhez.

    Idén egyébként három űrhajós fog az űrállomáson karácsonyozni, hárman még december 20-án visszatérnek a Földre.

    (MTI)

  • Oké, Ischgl nem annyira a szomszédban van, de mégis csak Ausztriában. A tiroli falu környékén, Budapesttől nagyjából 800 kilométerre ilyen volt a vasárnap délelőtt.

    Ez persze nem reprezentatív Ausztria egészére. Oké, hogy 2700 méteren már erős hidegek vannak, de napközben sokfelé még 8-10 fokot mértek az országban. Sőt, még Tirolban és Voralbergben is 3-4 fokok voltak vasárnap, az utóbbi tartomány fővárosában, Bregenzben a budapestihez hasonló az időjárás és így a hőmérséklet is. De fenn, Ischgl mellett, ott nagy formát fut a tél.