Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • December 15-én a budapesti Lumenben rendezték meg az  MZK #1 – Hozom a zenét elnevezésű eseményt, amelynek részeként átadták Magyarország első cédéautomatáját. Igen, ez egy olyan automata, amivel gyakorlatilag egy gombnyomással, némi pénzért lehet zenei cédét venni.

  Fotó: Vatai Réka
  Fotó: Vatai Réka

  Az automatából egyelőre csak az MZK Publishinghez tartozó magyar előadók anyagait lehet megvenni, mint a Papaver Cousins, Bohemian Betyars vagy Antonia Vai, de ígéretük szerint folyamatosan frissítik majd a kínálatot.

 • Nemrég kiraktunk egy posztot arról, hogy két olvasónktól is Orbán egy geci feliratokkal ellátott bankjegyekről kaptunk képeket.

  Az olvasóink elég gyorsan rákaptak a dologra, rövid időn belül egy egész galériára való tüntetési kellékké varázsolt bankjegyről kaptunk képeket, de olyan is akadt, aki fémpénzre nyomta rá az O1G feliratot.

  Ha találkozik még firkált pénzzel, ne habozzon!

  Ön is látta? Van fotója, vagy videója?
  Küldje el nekünk!
 • Csak épp nem arra a kapura, ami előtt épp most még a korong van. Az észak-amerikai hokiligában, az NHL-ben vasárnap éjszaka játszott a Boston és a Buffalo. Itt épp a bostoniak 22 éves csatára, a korábban már büntetőt is kihagyó Ryan Donato van látszólag elhibázhatatlan helyzetben.

  boston

  Csakhogy ott van vele szemben a buffalóiak svéd kapusa, Linus Ullmark, akinek valami egész hihetetlen mozdulattal sikerül megfognia a korongot. Történik mindez 17:23 perccel a harmad vége előtt, 0:0-s állásnál. Majd a védés utáni bedobásból korongot szereznek a Buffalo, felviszi a bostoniak harmadába, feláll, mintha emberelőnyben lenne, és 16:42-nél megszerzi a vezetést. (Az embedelt videót 2:50 körül érdemes elkezdeni nézni.) A meccset végül meg is nyerték 4:2-re.

 • Mintegy 566 nandu él vadon Észak-Németországban, egészen pontosan Mecklenburg-Elő-Pomeránia és Schleswig-Holstein tartományokban, a vadon kószáló nagytestű madarak pedig egyre nagyobb gondot okoznak a helyi gazdáknak, akiknek több tízezer eurós kárt is okoznak.

  Az eredetileg Dél-Amerikából származó, 180 centire megnövő struccfélét a húsáért tenyésztik, egy ilyen farmról szökhettek meg a mostani szaporulat ősei az 1990-es évek végén, vagy a 2000-es évek elején.

  A Deutsche Welle cikke szerint főleg a repce- és gabonaféléket dézsmálják meg, ezért a gazdák azért lobbiznak a kormánynál, hogy kilőhessék a madarakat.

  via 444