Auguszta
-7 °C
0 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Erre enged legalábbis következtetni, hogy jelenleg egy félmeztelen Putyinos képekkel teli naptár vezeti a 2019-es naptárak eladási listáját a Loft névre hallgató bolthálózatnál.

  A cég idén kezdett el híresemberes naptárakat árulni, de Putyinos naptárat már három éve lehet náluk venni, mert rájöttek, hogy az oroszoknál is elég jól megy a cucc.

  DuLlakVW4AQZ0Me
  Fotó: Twitter / Livedoor News

  A dolog a jelek szerint be is jött, mert szeptember óta hiába árulnak mindenféle marha népszerű japán színészekkel meg sportolókkal fémjelzett naptárakat, 

  így is a félmeztelen Putyin tarolja le a piacot.

  Az is kiderült, hogy állítólag nem viccből veszik az emberek a naptárakat, hanem van egy csomó fiatal japán csaj, aki valamiért imádja az orosz elnököt.

  (via)

 • Jövőre meg fog újulni az egyik legklasszabb közösségi művészeti oldal, a Köztérkép (remélem nem árultam el vele valami iszonyú nagy titkot). Most épp egy olyan szolgáltatás fapados verzióját van szerencsém tesztelni, hogy értesítést kapok az új műlapokról. Magyarán arról, amikor valaki egy új szoborról tölt fel információkat és képeket. 

  Így pottyant be ez az alkotás is Szalkszentmártonról. Először elképzelésem sem volt, mi ez, amikor ránéztem a bélyegképére, a mű címe – Hirdetőtábla – pedig végképp összezavart. Aztán végignézve a képeket, rájöttem, hova lehet ragasztgatni a hirdetéseket, és egyáltalán mit is ábrázol az egész.

  ea402a89564a35c04284caf63520f25d 1
  Fotó: Pinczés Sándor / Köztérkép

  Bakos Gyula "szobrára" valószínűleg nem véletlenül került a lúdtoll. Mint arra a műlapgazda, Pinczés Sándor felhívja a figyelmet, a hagyomány szerint "Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták gágogásukkal." Szóval a toll alighanem a község névadójára utal.

  A Szalkszentmártonon élő szobrásznak, amúgy több alkotása is van a településen, például egy kivételesen cifra buszmegálló.

   

 • giant burger t

  A Tasty szakácsa egy haverja kérésére állt neki ennek a fantasztikus, 30 font súlyú, azaz kb 13,5 kilós burgernek. Aminek én is nekiállnék, de biztos vagyok benne, hogy 5 falat elég lenne belőle. Szerencsére a készítés minden fázisát dokumentálták, úgyhogy ha valaki szeret egy kosárlabda méretű vajaszsemle-tésztát nézni, vagy azt, ahogy egy felnőtt ember gumikesztyűben pofozgat egy húspogácsát, akkor annak melegen ajánlom a videót:

 • A nyugati országok forradalmak előkészítésére irányuló politikai irányvonalat követnek a volt szovjet tagköztársaságokban – jelentette ki hétfőn Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az MTI szerint. 

  Lavrov arról is beszélt, hogy nem ismerik el a szakadár kelet-ukrán köztársaságokat, mert ezzel "átadnák a többi területet a náci jegyeket magán viselő kijevi rezsimnek".

  Óva intette viszont az ukrán elnököt attól, hogy provokálja Oroszországot az annektált Krím határainál. Mert ha nem, úgy Petro Porosenko "olyan választ fog kapni, hogy attól koldul. Ez a mi országunk, a mi határunk."

  Jó, nem pont ezt mondta, mert annyira tud magyarul, mint egy átlagos magyarkormány-fikázó nyugati újságíró Kovács Zoltán szerint, de a "malo nye pokazsetszja" megfelelője tényleg ilyesmi.

  De mi az, hogy "attól koldul"? A Nyest.hu teszi helyre a furcsa szólást. Eszerint valóban a koldulásról szól – én azt hittem, valójában "kódul" és, hogy az valami megszédülést jelent –, de az eredeti formula "arról koldul" volt. Eszerint tehát akkorát kapsz, hogy tehetetlenné nyomorodsz és csak kéregetni fogsz erről a csapásról énekelve.