Lenke
17 °C
30 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 19 ezer jelölte be Facebookon, hogy részt vesz a Storm Loch Ness elnevezésű eseményen, ami elvileg arra szolgál, hogy most már aztán tényleg megtalálják a híres szörnyet.

  Sőt, további 40 ezren még érdeklődnek is, ez így együtt már akkora szám, hogy hiába tűnik viccnek az esemény, a The Royal National Lifeboat Institution (RNLI) figyelmeztetést tett közzé vele kapcsolatban. A vízimentők azt írják, a 230 méter mély tóban könnyen kihűl az ember (hipotermia léphet fel), így a Nessie után esetlegesen kutatók komoly veszélynek teszik ki magukat. 

  Az eseményt valószínűleg az inspirálta, hogy korábban valaki megcsinálta ugyanennek az amerikai változatát, a Storm Area 51-et, ami szó szerint az ufós összeesküvés-elméletek középpontjában álló 51-es körzet megszállását jelenti. A szintén viccnek látszó, de nagy érdeklődést kiváltó programra az amerikai hadsereg komolyan reagált, közölték, hogy készek megvédeni Amerikát és az állami vagyont.

  Az  RNLI vízimentői a  Storm Loch Ness-szel kapcsolatban azt írták, hogy bár ez a hadművelet az amerikai hadsereg ellenállása híján talán nem tűnhet olyan nehéznek, de azért így is van egy sor problematikus pontja. Kezdetnek mindjárt az, hogy a mentőhajújuk ugyan igen nagy kapacitású, de az esemény résztvevőinek több ezres számát azért messze alulmúlja. 

  (The Independent)

 • A Titanic egyik túlélőjének világító sétabotja 62 500 dollárért (18,1 millió forint) kelt el a Guernsey's aukciósház Rhode Island-i árverésén. Ella White egykori amerikai utas a botban lévő lámpa fényével adott vészjeleket a mentőcsónakból az 1912-ben történt hajószerencsétlenség után.

  Ella Whites sétabotja
  Ella Whites sétabotja
  Fotó: liveauctioneers.com

  A pénteken és szombaton a newporti nemzetközi hajórestaurátori iskolában tartott árverésen sokkal nagyobb összeget vártak a botért, akár 300-400 ezer dollárt is - mondta Arlan Ettinger, az aukciósház elnöke, aki a Titanic elsüllyedését túlélő dolgok közül ezt a botot tartotta az egyik legkülönlegesebbnek.

  (MTI)

 • Aeron McQuillin (18), Bailey Campbell (17), és Billy Tarbett (15) csak kiugrottak egy esti fánkozásra a kanadai Fonthillben, amikor észrevettek egy nőt, akinek a kocsija baljósan füstölt (és nem a kipufogón át). Rövid vizsgálat után megállapították, hogy a hiba oka a hűtővíz szivárgása, és hogy az autót nem lenne jó ötlet tovább vezetni így.

  A sofőrnek viszont épp nem fért bele anyagilag, hogy autómentőt hívjon, a három srác ezért elhatározta, hogy hazatolja a kocsit. Az akció biztonságosságát egy másik, szintén segíteni megálló sofőr garantálta, aki kísérte a menetet és hátulról világított a saját fényszóróival.

  A nő otthona 8 kilométerrel arrébb volt, és közben akadtak emelkedők is, illetve egyszer lemerült az akkumulátor és meg kellett állni tölteni, de a fiúk nem adták fel: összesen 2,5 órán át tolták a vadidegen nő kocsiját. 

  A szokatlan jófejség természetesen zajos sikert aratott a közösségi médián, a srácok azt nyilatkozták, teljesen idegen emberek sokasága írt rájuk hogy gratuláljon a jócselekedethez. 

  66513276 10162340262270085 5852706880052264960 n
  Fotó: Dan Morrison / Facebook

  (CNN)