Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Rendben, nem mondom, hogy Victor Hugót annyian ismernék, mint Kasza Tibit, vagy hogy többen hallottak volna a Hernani című drámájáról – ami egyébként az első színmű volt, ami szakított a klasszicista dráma hármas egységével –, mint Paulo Coelho bármelyik regényéről. De azért ezt az utcanevet így leírni, pláne, hogy a képet beküldő olvasónk állítása szerint az ügyintéző a lakcímkártyából másolta – mármint „másolta” –, ez tényleg megmagyarázhatatlan. (Bónusz: szintén okmányból, de a keresztnevet is elírta első nekifutásra, tehát ez már a második kísérlet eredménye.)

  otp
  Fotó: Olvasói fotó
 • Fotó: MingChuan Wei / Harbin Institute of Technology

  Pár nappal ezelőtt készült ez a remek fotó a kínai Longjiang-2 műhold jóvoltából. A műhold májusban állt Hold körüli pályára egy nagyobb kommunikációs műhold társaságában, Kína a leendő Holdküldetések kapcsolattartási módjait teszteli jelenleg ezekkel a szerkezetekkel. Szerencsénkre van kamera is a Longjiang-2 fedélzetén, és a földi irányítás megfelelő együttállás esetén ilyen pazar fotók készítésére is parancsot tud adni. Saaaajt! (Via New Scientist)

 • Az afroamerikai (afrokanadai?) Anthony Duclair a 23 éves kora ellenére már az ötödik szezonját tölti a hoki legelitebb elitligájában, az észak-amerikai NHL-ben. A New York Rangers, az Arizona és Chicago után erre a szezonra igazolt át a Columbus Blue Jackets csapatához. Idén hat meccset játszott, és a legutóbbin, a Philadelphia ellen végül 6-3-ra megnyerten olyan gólt lőtt, amit az NHL hivatalos oldalán egyszerűen csak mocskosnak neveztek. Ilyet.

  Nem tudom, hogy Duclair hány évig hokizik még, de ez a gólja – amivel egyébként 0-1-nél egyenlítettek – valószínűleg a pályafutása legemlékezetesebbje lesz. Ráadásul nagyon jól indul a szezonja, hat meccsen kétgólos, tavaly a Blackhawksnál 23 meccsen jutott el szintén két gólig.

  duclair.PNG