Judit
3 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Miután nemrég lelkesedtem az abszurd hardbass-rave-punk Little Big iránt – na jó, augusztusban –, az orosz bandának köszönhetően nem sokkal később felfedeztem az észt Tommy Casht is. És most, puszta véletlenségből rátaláltam a szintén észt FlyingKittyre. (A Youtube statisztikái szerint hétéves késéssel, és valamivel több mint 184 millió ember, vagyis megnézés után.) A szerelem első látásra ennek köszönhető, a PewDiePie Bitch lasagne-jának a szerintem káprázatos feldolgozásának.

  Nehéz pontosan eldönteni, hogy ez a FlyingKitty dolog pontosan micsoda is. Valahol talán egy mémgyártos és egy globális értelemben vett Irigy Hónaljmirigy között helyezkedik el úgy, hogy utóbbitól markánsan elkülönül az úgynevezett humornak köszönhetően (ami neki van). A Youtube-csatornáján több mint kétszáz videót találtam, persze ennyi között biztosan vannak gyengébb és közhelyesebb darabok (a Hitler-videót nem tudta például kihagyni, pedig az már a nürnbergi per idején is unalmas volt), de a Bitch Lasagna 2 mellett a Despacito 2-vel és a This Is America 2-vel is belopta magát a szívembe. 

  flyingkitty
 • Szombaton meg is jött a Jézuska a Nemzetközi Űrállomásra: a Dragon teherűrhajó érkezett meg hozzájuk mindenféle karácsonyi kajával, dekorációval meg űrkutatáshoz szükséges felszereléssel.

  Az űrállomás (ISS) német parancsnoka, Alexander Gerst fogta be robotkarral a SpaceX amerikai űrkutatási vállalat által tervezett űrkapszulát, ami kommunikációs problémák miatt másfél órás késéssel, csak harmadik próbálkozásra tudott elég közel kerülni hozzájuk. Az űrhajósok a több mint kéttonnányi felszerelés mellé még egereket és férgeket kapott tudományos kísérletetekhez.

  Idén egyébként három űrhajós fog az űrállomáson karácsonyozni, hárman még december 20-án visszatérnek a Földre.

  (MTI)

 • Oké, Ischgl nem annyira a szomszédban van, de mégis csak Ausztriában. A tiroli falu környékén, Budapesttől nagyjából 800 kilométerre ilyen volt a vasárnap délelőtt.

  Ez persze nem reprezentatív Ausztria egészére. Oké, hogy 2700 méteren már erős hidegek vannak, de napközben sokfelé még 8-10 fokot mértek az országban. Sőt, még Tirolban és Voralbergben is 3-4 fokok voltak vasárnap, az utóbbi tartomány fővárosában, Bregenzben a budapestihez hasonló az időjárás és így a hőmérséklet is. De fenn, Ischgl mellett, ott nagy formát fut a tél.