Márk
12 °C
26 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hogy az így készült típusú videók mennyire nem újkeletűek, arra remek példa a British Pathé archívumában megtalálható egyik híradórészlet, ami azt mutatta be 1949-ben, hogy miként készülnek a brit, elsősorban iskolai felhasználásra szánt földgömbök.

  A földgömbök alapja egy nagy fagolyó, amit először beborítanak jó sok papírral, összeragasztózzák, hogy összeálljon egy kemény egésszé, vagyis a klasszikus papírmasé technikát használják. Ezután jön az alapos ragasztózással egybekötött felületkiegyenlítés, amit az követ, hogy a megfelelő méretű csíkokra vágott térképrészleteket szépen felhelyezik a földgömbre. A riportban az is elhangzik, hogy az első földgömböt 1492-ben készítették, abban az évben, amikor Kolumbusz eljutott Amerikába, bár neki még nem volt ilyen eszköze.

  foldgomb
 • Nemcsak a magyar útlevelekről beszélgetett Kim Dzsongun és Vlagyimir Putyin, hanem az államfői találkozó végén ajándékokkal is kedveskedett az orosz elnök.

  Sajnos a Reuters nem közölt pontosabb részleteket, hogy az ajándék átadásakor mi hangozhatott el, ezért az önök fantáziájára bíznánk a párbeszédet.

  • 1174
   Tartsd meg az aprót, Kim
  • 229
   Ez többet ér, mint 1 000 000 észak-koreai won
  • 180
   Ez az érme még II. Miklós orosz cáré volt
 • Szerda este 2-0-ra kapott ki hazai pályán a Manchester United a Manchester Citytől a manchesteri derbin, a vendégek második  gólja pedig nagy kedvenc lett az internet futballszegletében.

  A City kontrája végére ugyanis teljesen szétesett a United védelme, a hazai játékosok felismerhetetlen módon próbálkoztak a támadás megállításával Leroy Sané gólja előtt, egy pillanatra még a remek 1-1-1-1-3-3-es felállást is elővették, hátha a soha nem látott összevissza futkosással sikerül megzavarni a Cityt. (Nem sikerült).

  vlcsnap-2019-04-25-11h00m00s890.png
 • A Got Talent helyi kiadásában tűnt fel a videón látható, nem feltétlenül a klasszikus showtáncos-alkatnak megfelelő testi adottságokkal bíró srác, és nem mondanám, hogy nem láttam már nála hajlékonyabb, agilisebb, technikailag képzettebb táncost, de baszki, lelkesedésből és önbizalomból mindenkit leiskolázott. Az aranybizbasz, amit kapott, egyenesen az élő adásokba juttatta, ott meg bármi történhet, lásd a hazai proto-Got Talent Csillag születiket megnyerő mesemondó kissrác esetét.