Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A román Azopan, a magyar Fortepanhoz hasonlóan régi képeket, hagyatékból, padlásról, piacról előkerült fotókat őriz meg és tesz elérhetővé a közönség számára. A nemrég elstartolt oldal egészen különleges képekkel indítja a karrierjét, a Márton Áron magyar püspök temetéséről készült színes felvételekhez a Transindex írt cikket.

  galeria 28094 5
  Fotó: Azopan.ro

  A fotók elkészítése kívánt némi bátorságot, ugyanis a temetés minden mozzanatát figyelte a román titkosszolgálat, akik régóta veszélyes elemnek tartották a népszerű magyar püspököt. A képsorozat mellett érdemes böngészni az Azopan többi anyagát is, a Fortepan függők garantáltan el fognak veszni az új archívumban is. 

 • Hétfőn nevezték ki a svéd kormányban a zöldpárti politikus Amanda Lindet a kultúrárét és demokráciáért felelős miniszternek. Persze már magában az is megérne egy misét, hogy Svédországban külön minisztérium felel a demokráciáért, miközben nálunk a 14 különböző területért felelős Emmi feladatai közé véletlenül sem került be a demokrácia megóvása, de ez nem is annyira meglepő, hiszen az Emmit vezető Kásler Miklós épp a tudománnyal szembe menő irányt kapó Magyarságkutató Intézet felállítását érezte az egyik legégetőbb kérdésnek, ha már a sürgősségi ellátást meglátása szerint sikerült rendbe tenni.

  DxciGvrX4AA0-d6
 • Miközben az amerikai kormányzati leállás már több minint harmanc napja tart, addig egy arizonai állami képviselő azt találta ki, hogy pornóadóval szállna be a déli határra tervezett fal építésébe. 

  A Gail Griffin nevű republikánus képviselő által benyújtott törvénytervezetben az áll, hogy egy pornóblokkoló szoftver telepítésére kötelezné a számítógépeket és mobilokat forgalmazókat, és ezt a szoftvert csak húsz dollárért cserébe lehetne feloldani. A befolyó pénzt aztán a fal építésére lehetne fordítani, de a szolgáltatók természetesen húsz dollárnál többet is felszámolhatnának. 

  Gail Griffin
  Gail Griffin

  (Gizmodo)

 • A csodák észlelése tetszőlegesen behelyettesíthető ufóészlelésekkel, vagy a jeti és hasonló jószágok megpillantásával. (Az eredeti innen, csak magyarítottam a feliratokat rajta.)

  50439931 1943523342364317 3507085378391638016 n