Alfréd
4 °C
14 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az egyik legszórakoztatóbb deepfake tartalmakat gyártó Youtube-csatorna, a Ctrl Shift Face összefogott a digitális filmtrükkökkel foglalkozó Chris Ume-mal, és megalkották az alábbi gyöngyszemet, a Mátrix és a Hivatali patkányok című filmek hibridjét. Keanu Reeves arcát Ron Livingstonéra másolták át, Gary Cole pedig Hugo Weaving vonásait kapta meg. Hogy minél tökéletesebb legyen az összhatás, felkértek egy szinkronszínészt, Allen Jonest, hogy segítsen nekik. 

  Ide kattintva pedig azt is meg lehet nézni, hogyan készült el a fenti videó.

  matrix hivatali.gif
  Fotó: Ctrl Shift Face/Youtube
 • Túlélőcsomagokat osztogatnak a Mátészalkaleaks nevű civil csoport aktivistái a Mátészalka és Debrecen között közlekedő vonat utasainak. Az RTL Klub híradója szerint az alábbi nélkülözhetetlen dolgok kerülnek a csomagba:

  • keresztrejtvény,
  • toll,
  • ásványvíz,
  • gyümölcslé,
  • cukorka és
  • kislámpa.

  Olyan lassú ugyanis ezen a vonalon vonat, hogy egy korábbi akció keretében egy csigajelmezes férfi is simán lefutotta. 

  A 78 kilométeres utat menetrend szerint 1 óra 49 perc alatt teszi meg a vonat.

  Gyakran ráadásul még ennél is jóval hosszabb a menetidő a mozdonyhibák miatt. A Mátészalkaleaks azért szerveződött, hogy felújítsák a teljes vonalat. 

  A MÁV azt ígérte az RTL Klub megkeresésére, hogy lesznek majd felújítások ezen a vonalon, és két év múlva várhatóan rövidebb lesz a menetidő, stabilabb a menetrend és nő a szolgáltatás színvonala is. 

 • Egy egészen váratlan mellékhatása is lett annak, hogy első idegennyelvű filmként az Élősködők nyerte el idén a legjobb filmnek járó Oscart. Ugyanis a Reuters szerint a filmben felbukkanó spanyol csipsz, a Bonilla a La Vista, a filmmel együtt hihetetlen népszerűségre tett szert. A csipszet gyártó családi vállalkozás a film sikere óta alig győzi teljesíteni a megrendeléseket, új embereket is fel kellett venniük, mert úgy rendelik az emberek a nassolni valót, mintha nem lenne holnap.

  Forrás: https://www.bonillaalavista.com/
  Forrás: https://www.bonillaalavista.com/

  A családi vállalkozás 87 éves feje meghatódva mesél róla, hogy mennyire örül neki, hogy a csipszük ennyire híres lett. Nagyon hálás Bong Joon-honak, a film rendezőjének, amiért ehhez a lehetőséghez juttatta.

 • Biztos ön és a kis barátai is beadtak mindenféle trükköket általános iskolában öngyújtókkal. Fel lehet tekerni a lángjukat, változatos módokon felrobbantani őket, de az is jó móka volt, ha az ember kiszedte a tűzkövet belőlük (azt a pici rudat, amit az a forgó recés kerék dörzsöl, mikor meggyújtjuk az öngyújtót – ez, bár a köznyelven kovának vagy tűzkőnek hívják, valójában ferrocérium) és kalapáccsal rávágott, vagy a morzsáit tűzbe szórta, és figyelte a szikrákat. A dolog még látványosabb, ha az ember előtte felhevíti a tűzkövet, és a földhöz vágja, ilyenkor szinte egy kis robbanás keretében repül szét a kő. 

  Forrás: King of Random / Facebook
  Forrás: King of Random / Facebook

  Na, de mi van akkor, ha nem egy szánalmas kis darabbal, hanem egy ujjnyi vastag rúddal próbáljuk meg ugyanezt? Szerencsére manapság már nem kell az életünket kockáztatni, ha arra vagyunk kíváncsiak, hová lehet még fokozni valami alapból is destruktív és céltalan dolgot, ugyanis az interneten százával vannak a megélhetési robbantók, gyújtogatók, törők, zúzók, savkeverők. Ők azok az emberek, akik látványos videókat csinálnak valamilyen tudományos körítéssel, de valójában inkább csak poénból pusztítanak el dolgokat, komoly tanulsága nincs a dolognak. Ilyen csatorna a Kings of Random is, ahol most azt próbálták ki, hogy néz ki, ha az öngyújtóénál egy jóval nagyobb tűzkövet hevít fel és csap a falhoz az ember.

  (Sajnos a videót nem lehet beágyazni, mert korhatáros. 10 évesen mondjuk ugyanúgy eltanultuk hülyeségeket a nagyobbaktól Facebook nélkül is, de hát gondolom nem akarnak felesleges pereket a nyakukba.)