Máté, Mirella
12 °C
30 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Furcsa gyorsulási versenyt rendeztek az isztambuli repülőtér kifutópályáin – a Motor1 török kiadásának kedvéért: az orra alapján egy 2013-as – F1-es Red Bull-kocsi, egy Kawasaki H2R Superbike, egy F-16-os vadászgép, egy személyszállító jet, egy elektromos Tesla GT és még két sportautó küzdött meg egymással.

  Egyrészt nem mindegyik jármű az ész nélküli gyorsulásra lett kitalálva, és a videót is több elemből vágták össze – az egyik szögből láthatóan bemozdul a rajtnál a Red Bull, a másiknál viszont a többiekkel együtt kapja el a rajtot, a Kawasaki meg hol több száz méterrel nyer, hol éppen csak beér a Red Bull előtt.

  Az első métereken a Kawasaki, a Red Bull és a Tesla hármas hagyja maga mögött a többséget, végül a Tesla elkezd lemaradni, és felér helyette a harmadik helyre az F-16-os. A videó tanúsága szerint a Kawasaki motor – nyergében az ötszörös Supersport vb-győztes Kenan Sofuoğluval – nyert 4 tizeddel a Red Bull előtt, bár a videó alapján gyanús, hogy bárki is vezette a Red Bullt, kicsit elszúrta az egyik váltást.

  Azt sem közölték a videóval, hogy hány méterig tartott a gyorsulás, úgyhogy igazából csak látványnak jó az egész.

 • Megkezdődött a jegyértékesítés a magyar labdarúgó-válogatott októberi, idegenbeli Nemzetek Ligája-mérkőzéseire. Marco Rossi csapata október 12-én Athénban, három nappal később pedig Tallinnban lép pályára.

  A görögök elleni meccsre 4000, az észtek ellenire 5000 forintért lehet jegyeket vásárolni a vendégszektorokba a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint a Ticket Express Bálnában, és országszerte a TEX partnerirodájában, írja az MTI.

 • "Próbáljunk meg együtt élni, tegyük jobbá a világot, mindenki számára" – foglalta össze Fela Kuti zenéjének üzenetét tavaly az Indexnek Dele Sosimi az első magyarországi (és egyben első közép-európai) Felabration apropóján.

  Egy évvel később megint lesz Fela Kuti-emlékest Budapesten, ami a szervezők szerint méltó folytatása lesz az elsőnek, hiszen új műsorral, vokalistákkal, ghánai táncosokkal és élő vizuállal készülnek. Az októberi bulira visszatér Dele Sosimi, a londoni Felabration állandó házigazdája, újabb zenészekkel bővül a zenekar, amihez olyan vendégelőadók csatlakoznak, mint Sena Dagadu, Saïd Tichiti és M3nsa.

  Hogy a második magyar Fela Kuti-emlékest tutira emlékezetes legyen, a szervezők Indiegogo-kampányt indítottak. "Rengeteg újdonsággal várjuk a közönséget, 18 helyett 25 fellépő lesz, vokalisták, táncosok és vetítés. A nagyobb felállás miatt nagyobb technikai apparátusra is szükség lesz, a költségvetésből viszont még hiányzik kb. háromszázezer forint, ezért minden afrobeat- és Fela Kuti-kedvelő támogatására szükségünk van ahhoz, hogy az idei Felabration még a tavalyinál is emlékezetesebb legyen" – írják a közleményükben. A gyűjtéshez itt lehet csatlakozni.

  A tavalyi Felabration-esten egyébként az Index is ott volt, a bulin készült videónkat itt lehet megsasolni:

 • Első ránézésre nehezen kibogozható a cím, pedig esküszöm van értelme, el is magyarázom, hogy mi vezetett idáig.

  Az történt, hogy még szombaton játszott egymással az egyetemi amerikaifoci-bajnokságban a New Hampshire Wildcats és a Colorado Buffaloes, a meccsen pedig természetesen ott volt a coloradóiak kabalafigurája, Chip the Buffalo (vagyis Chip, a bölény).

  Az amerikai sporteseményeken megszokott módon Chip, a bölény is előszeretettl lövöldöz pólókat a tömegbe egy pólólövöldözésre kifejlesztett ágyúval, csakhogy ezen a meccsen valami hiba csúszott a gépezetbe (mármint szó szerint), így az ágyúval történő machinálás közben a kabalának sikerült 

  tökön lőnie saját magát.

  Szegény nem is viselte túl jól a dolgot, rögtön összeesett, hordágyon kellett levinni, de később szerencsére visszatért, és kiszurkolta a Buffaloes sima, 45-14-es győzelmét. Az esetről hálistennek videó is van, itt lehet megnézni: