Pál
-4 °C
0 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szomorú történetnek indult, de minden esély megvan a happy endre! Tegnap még csak arról adhattunk hírt, hogy Elián nevű kisfiú elvesztette az alvós majmát az Ugocsa utcában, és nagyon várja haza.

  Plakátot is csinált hozzá.

  majm.png

  Erre most plakátrafeszítve megkerült a majom is,

  és mint kiderült, pont annyira keresi Eliánt, mint Elián őt. Még nem találkoztak, de nagyon úgy néz ki, hogy ebből boldog viszontlátás lesz.

 • e7ca62454de69d5baed13dde9e1b741c0d721615b0a2ff3a97fe9abae3544860

  A nemi egyelőnség jegyében akciót indított Svájcvan a genfi hatóság, hogy a közlekedési táblákon szereplő piktogramokon ne csak férfiak szerepeljenek, hanem például terhes nők, idősek vagy akár egynemű párok. A Local tudósítása szerint összesen 250 gyalogos közlekedési táblát alakították át az akció részeként Genfben.

  Azonban nem mindenki örül a kampánynak. Több civil szervezet szerint sértő és megalázó, hogy például azonos fizetések helyett ilyen drága és értelmetlen akciókkal próbálják felhívni a figyelmet a nemi egyenlőtlenségekre. Az sem tetszik a helyieknek, hogy egy ennyire értelmetlen kezdeményezésre 20 millió forintnak megfelelő svájci frankot költöttek el a hatóságok ahelyett, hogy a rászorulókat segítették volna vele.

  A város polgármestere döbbenten áll a reakciók előtt, és azt nyilatkozta, hogy 13 éves politikai pályafutása alatt még nem találkozott ennyire erőszakos, soviniszta, konzervatív reakciókkal egy olyan ügyben, amivel éppen a szexizmus ellen kívánják felvenni a harcot.

  Ön szívesen látna itthon is hasonló közlekedési táblákat?

  • 232
   Nem
  • 207
   Ennyi pénzből inkább focipályát építettek volna!
  • 58
   Igen
 • Több mint valószínű, hogy a világ más pontjain is ez történik amúgy, ha ilyesmit csinál az ember, mert ugyan szórakoztatónak hangzik a dolog, és annak is néz ki a róla készült felvétel alapján, azért mégiscsak  eléggé ön- és közveszélyes mutatványról van szó:

  Az egész tényleg nehezen lehetne ennél szürreálisabb, nem is csak azért mert két ember egy mozgó motoron mos hajat félmeztelenül, hanem azért is, mert a motort vezető férfi úgy kormányoz, hogy az ölében még egy karton sör is van.

  vietn.png
  Fotó: Facebook

  A rendőrök amúgy pont a fenti videó alapján találták meg a szabálysértőket, ezen ugyanis látszott a motor rendszámtáblája is. A két férfi végül 1,8 millió vietnámi dongos, vagyis kb. 24 ezer forintos bírságot kapott, ami annak fényében nem is tűnik soknak, hogy a motort vezető Huynh Thanh Khanh-nak még jogsija sincsen.

  (via)

 • Az egyik észak-karolinai állatmenhely egy elég érdekes posztban igyekezet új otthont találni az egyik macskának, ami azután került hozzájuk, hogy korábbi gazdája elhunyt. Pertidát a "világ legrosszabb macskájaként" írták le. Ezután egy felsorolás következett arról, hogy mik azok a dolgok, amiket védencük szeret, és amiket nem szeret. Amellett, hogy Pertida pillantása a lelkünk mélyére hatol, szívesen bujkál sötét sarkokban és a magánlaksértést nagyon komolyan veszi, nem kedveli a 

  • a rózsaszínt mint színt
  • a kölyökmacskákat
  • a kutyákat
  • a gyerekeket
  • a Dixie Chicks zenekart
  • a Disney-filmeket
  • a karácsonyt
  • és az öleléseket.
  worst-cat-21
  Fotó: Mitchell County Animal Rescue

  A trükk bevált, hiszen a negatív reklám is reklám, és eddig több mint ötvenen jelentkeztek, hogy szívesen örökbe fogadnák a világ legrosszabb macskáját . A menhely pedig mindenkit megnyugtatott, amint kiderül, hogy ki a szerencsés, aki Perdita szolgája gazdája lehet, természetesen mindenképpen tájékoztatják a rajongókat. Perdita egyébként mérsékelt lelkesedéssel fogadta, hogy híres lett, de hát fő az önazonosság. 

  Másrészt gondoljunk bele, mennyire nehéz helyzet ez egy állat számára, egyik pillanatról a másikra elveszíti a gazdáját, és egy teljesen idegen helyre kerül, ahol ismeretlen emberek és állatok veszik körül, ahol valószínűleg jóval több inger éri mint eddig bármikor. Ilyenkor sok macska vagy kutya nem feltétlenül a legjobb oldalát mutatja, ezzel pedig belépnek egy ördögi körbe, hiszen így nehezebb lesz nekik új otthont találni. A kommentelők közül ezért is jegyezték meg sokan, hogy érdemes esélyt adni ilyen állatoknak is, amik egy szerető és nyugodt környezetben újra kinyílnak, és hűséges társai lesznek az örökbefogadóiknak. 

  (Forrás: Bored Panda)