Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Dél-Korea mesterlövészeket vezényelt és az Észak- és Dél-Koreát elválasztó demilitarizált zónába, ahol éjjellátóval felszerelt drónok segítségével próbálják megállítani az északról – állítólagosan – délre küldött, afrikai sertéspestissel fertőzött állatokat.

  A vádászokkal is megtámogatott egységek elsősorban Szöul és Incshon térségében lövik majd ki az állatokat, itt ugyanis már találtak öt elhullott, sertéspestissel fertőzött vaddisznót. Az állatokat megtámadó fertőzés ellen nincs ellenszer, és bár emberre nem fertőz, de hatalmas károkat tud okozni az állományban – ezt próbálják megelőzni, miután az északi határhoz közel található sertéstelepeken szeptember közepe óta jelentenek a fertőzésről.

  via The Telegraph

 • A keddi Bors azt írja, hogy egymillió forintot adtak egy képeslapért, amit Ady Endre küldött öccsének 1910-ben, Párizsból, ahol éppen hármasban élt Lédával, és a férjével, Diósy Ödönnel, és ilyesmiket ír, hogy

  "Diósyéknál – mint írtam – nagy bajok vannak. Én is fenerosszul vagyok."

  Chovanecz Balázs az árverést szervező antikvarium.hu-tól azt mondta a Borsnak, hogy az 1 millió forintos ár nagyon ritka, ennyi pénzért olyan képeslapok szoktak elkelni, amiken vers is van, és most kicsit értetlenül állnak az érdeklődés előtt.

  A képeslapot három éve is megpróbálták elárverezni, az arról szóló Bors-cikkben meg is lehet nézni, miről van szó.

 • Különös történetű állatbefogadásról ír a Duna-Dráva Nemzeti Park Facebook-oldala: egy aranyos kismacska került a drávaszentesi madárrepatriáló állomásra a helyi állatmentőktől, és bár elsőre azt hitték, hogy csak egy félénkebb, vadabb kismacskáról van szó, másnapra kiderült, hogy valójában egy vadmacskáról, illetve jó eséllyel egy házimacska és vadmacska keverékéről van szó.

  72275111 10156267443506353 2536245121058340864 n
  Fotó: Schulcz Andrea / Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság

  Utóbbira lehet következtetni az állat születési időpontjából is, a vadmacskák párzási időszaka ugyanis február-március, a vemhességi idő pedig kb. 60 nap, tehát ősszel a legritkább esetben születik vadmacskakölyök. Szakemberek úgy vélik egyébként, hogy a vadmacskával párzásra képes házimacskák miatt a térségben már nincs is tiszta vérvonalú európai vadmacska. Hogy a drávaszentesi kölyök esetében mi a helyzet, arról genetikai vizsgálatról döntenek majd.

  A vadmacska Magyarországon fokozottan védett, természetvédelmi értéke 250.000 Ft.

 • Az Internet Archive eddig is tökéletes eszköz volt arra, hogy lopjuk az időt munkában nosztalgiázzunk a kilencvenes évek PC-s játékaival a böngésző biztonságában, de most az archívum 2500 játékkal , többek között olyanokkal, mint a Zool, vagy az én személyes kedvencem, az Alone In The Dark, amit tíz éves koromban annyira nem értettem, de azt tudtam, hogy rohadt félelmetes. Az archívumot itt lehet böngészni, az Alone In The Dark itt érhető el.

  (CNet)