Aliz
6 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Óriási hagymabotrány söpör végig Ausztrálian, mert az egyik közkedvelt ételben megváltoztatták, milyen sorrendben pakolják egymásra az összetevőket. 

  Az egész balhé onnan indult, hogy egy nagy ausztrál áruházlánc azt javasolta alkalmazottjainak, balesetvédelmi okokból inkább úgy készítsék az ételt, hogy félbehajtott fehérkenyér aljára rakják a grillezett hagymát, és ne a virsli fölé, ahogy mindenki szereti. Arra hivatkoztak, hogy a kipotyogó hagymán megcsúszhatnak az emberek. Viszont biztosan nem voltak felkészülve arra az országos hisztériára, ami ezután jött.

  Az egy dolog, hogy a közösségi médiában hadjárat indult a reform ellen, de a témát felkapták a tévé- és rádióadók is, ismert műsorvezetők taglalták, mi állhat a döntés miatt. A legsúlyosabb viszont az volt, hogy az ügyben még az ország miniszterelnökét, Scott Morrisont is kikérdezték egy hivatalos eseményen. Morrison elsőre visszakérdezett, hogy miről van szó, aztán kapcsolt, és elmondta, hogy legyen a hagyma alul vagy felül, ő mindig fehér kenyéren fogja enni. 

  De itt még nem volt vége: a helyzet csak eszkalálódott, miután kiderült, hogy az ország nyugati részében sokan nem is kenyérbe, hanem kiflibe rakják a virslit meg a hagymát, így kábé úgy néz ki az étel, mint egy amerikai hotdog. 

  Később az őrületet elindító cég is megszólalt, azt írták, hogy biztosak benne, hogy a hagymaelhelyezés nem befolyásolja az ízt, és a biztonság mindennél fontosabb számukra. 

  (via)

 • Vagy valami ilyesmi. Az új-zélandi Gisborne Herald írta el, hogy meghalt Stan Lee, a Pókember, az X-Men és még egy csomó ikonikus képregényfigura kitalálója.

  A lap Spike Lee halálhírével jött ki, viszont a címlapi kép már Stan Lee-t ábrázolta, nem a kétszeresen Oscar-jelölt rendezőt.

  ld8pfipe75y11
 • busz.png

  Az oroszországi Vlagyivosztokban van egy kétkilométeres híd, amit évek óta megnyitottak már, viszont csak járművel lehet áthajtani rajta, a gyalogos átkelést három éve tiltották meg biztonsági okokból.

  Ezt a tiltást próbálták meg feloldani most négyen: busznak öltözve akartak átkelni rajta.

  Egy arra járó autós vette fel, ahogy a buszcsoport kedélyesen slattyog a forgalomban, amíg egy biztonsági ember utol nem éri, aztán a híd szélére parancsolja őket, szóval félúton meghiúsult az akció.  

 • Hide the pain Harold sikere évek óta foglalkoztatja a világ ilyesmin gondolkodó részét. A férfi jó évtizede masszívan tartja a színvonalat mosolygós, de világfájdalmat tükröző tekintete minden internetezőt meghódított, nem véletlen, hogy gyakorlatilag bármilyen terméket lehet vele hirdetni. A férfiről laptársunk, a 444 közölt portrét, de most nem ezért, hanem azért írunk róla, mert ezúttal a Nyíregyházi Állatpark állt be a sorba, hogy vele csalogassa magához a nagyérdeműt.

  Harold és a tapír? Íme:

  nyiregyhazi-zoo
  Fotó: Nyíregyházi Állatpark / Facebook