Gusztáv
3 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A romániai analóg fotózást értékeit kívánja átmenteni a Szőcs Edgár, Furó Lóránd-Félix és Fülöp Lóránd által létrehozott Azopan Fotóarchívum, derül ki a Transindex cikkéből.  A kitalálók a Transindexnek elmondták, hogy a rengeteg Index-cikkhez is gyakran használt Fortepan mintájára hozzák létre az Azopant.

  Az Azopan önkéntes szerkesztők és segítők munkájára épül, de bárki hozzájárulhat a saját fotóival, amennyiben a kurátorok úgy ítélik meg, hogy a nagyközönség számára is érdekes lehet. Az Azopan Fotóarchívumot ezen a linken lehet elérni, itt pedig az archívummal lehet felvenni a kapcsolatot.

 • Ha elküldték önt melegebb éghajlatra, mutatjuk merre menjen!

  hőmér
 • Aki kertes házban él, biztos találkozott már azzal a jelenséggel, hogy a szomszéd fája átlóg, a kertbe hullik a gyümölcs, ami elrohad a szép zöld gyepen, odajönnek a méhek, meg amúgy is túl öreg az fa, látszik, hogy korhadtak az ágai, egy nagyobb vihar ki is döntheti, stb.  Hasonló esettel kellett megküzdenie a 81 éves Javes Damiesnek, aki jobban szereti, ha középső nevén, Mikenak szólítják. Mike szomszédja nem gondozta, nem vágta vissza a telkén lévő sövényt.

  A 4,5 méterre megnőtt növény már eltakarta a napot. 

  Mikenak elege lett abból, hogy a 60 éves David Lyons miatt nem éri természetes fény a hátsó kertjét, így bíróságra ment az üggyel. Ezzel most három éve tartó sövényháború ért véget. A bíróság 2000 fontra (729 ezer forintra) bírságolta meg Lyonst, akit még a sövény levágására is köteleztek. És most már nem jöhet olyan kifogásokkal, hogy nincs megfelelő szerszáma, de azt se mondhatja, hogy madarak fészkelnek az ágak között, így kénytelen nőni hagyni a 4,5 méteres növénymonstrumot. 

 • Csaknem tízezer karakteres, azaz (másfeles sorközzel) négy Word-oldalas cikket szentelt a világ egyik legnevesebb és legfontosabb zenei és kulturális online magazinja annak a kérdésnek, hogy 

  szabad-e fullasztásos kínzást alkalmazni pornófilmforgatás közben

  annak ellenére, hogy ezt a módszert, a waterboardingot Barack Obama elnök örökre betiltotta az amerikai hadsereg és a hírszerzés számára. A waterboarding az a fajta kínzás, amikor az áldozat arcára egy törölközőt vagy valamilyen vásznat terítenek, és lassan vizet locsolnak rá, amitől nem kap levegőt, viszont egyre gyorsabban próbál lélegezni. A Rolling Stone szerkesztősége pedig, vélhetően puszta szakmai lelkiismeretességből kiszúrt egy olyan pornóvideót az egyik legnagyobb BDSM-szolgáltatónál, amelyben épp ezt teszik egy megkötözött, meztelen nővel, annak lelkes beleegyezése mellett.

  Hogy megspóroljuk önöknek a meghökkentően részletes cikk elolvasását, a válasz az, hogy

  hát, igen is meg nem is.

  Az ilyesmi ugyanis afféle szürke zóna a jogban, hiszen a közös beleegyezés esetén nyilván nem tiltja meg senki, hogy két ember azt tegye egymással szex közben, amit akar, viszont ha valami komoly sérülés, pláne neadjisten halál történik, akkor már senkit nem fog érdekelni a bíróságon, hogy erre a másik elvileg amúgy engedélyt adott.

  Szívesen.

  (via Rolling Stone)