Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • enk

  Malea Emmát, aki az amerikai himnuszt énekelte az LA Galaxy legutóbbi meccse előtt. Nem is értem, a csapattársai hogy tudták megállni, hogy ne mosolyogják végig a megacuki kislány minikoncertjet.

 • A Sugar-kapcsolatok iránti nyitottság pszichológiai összefüggéseit vizsgálja névtelen, kérdőíves felméréssel Meskó Norbert, a Pécsi Tudományegyetem Pszichológiai Intézetének docense két hallgatóval, Kosóczki Zsófiával és Szabó Mátyással.

  Nyilvános, anonim online kérdőívük itt elérhető.

  maxresdefault
  Fotó: Johnson Production Group / youtube

  "Mi a Sugar-kapcsolat? Olyan üzleti alapú viszony, amelyben az idősebb és tehetősebb fél (Sugar Daddy, ha férfi, illetve Sugar Mommy, ha nő) anyagi támogatást nyújt a fiatalabb félnek (Sugar Baby, ha nő, illetve Sugar Boy, ha férfi) a találkozásokért cserébe. A találkozások általában szabadidős tevékenységek, amelyek akkor szexuális természetűek, ha mindkét fél beleegyezik ebbe" - írják a Sugar-kapcsolatok definíciójaként. (Ezekről a kapcsolatokról írt korábbi cikkünket itt találja.)

  Két életkori csoport válaszait várják: a 18-28 évesekét és a 40 évnél idősebbekét, aki ebbe a korcsoportba esik, a kérdőívet itt megtalálja.

 • A mosómedvék az 1970-es években kedvel Araiguma Raszukaru azaz a Rascal, a mosómedve óta különösen kedvelt állatok lettek a szigetországban. Egyre többen tartották őket házi kedvencként, az elmúlt 10 évben azonban háromszorosára nőtt a mosómedve populáció Japánban. A parasztok egyre többször panaszkodnak az általuk okozott károkról, sőt vannak, akik már azt mondják, hogy jelenlétük valódi csapás. Ezért történhetett meg, hogy az MTI híre szerint 

  Japán invazív, vagyis nem honos, hanem betelepült fajjá, ezáltal az állam ellenségévé nyilvánította a mosómedvéket.

 • Megmondom őszintén, ilyen kérdést még soha nem kaptam. Ha az ország védelméről lenne szó, akkor azt hiszem, hogy igen

  - ezt arra a kérdésre válaszolta a SpaceX egyik vezetője, Gwynne Shotwell, hogy a cég megfontolná-e fegyverek bevetését. 

  Mivel egy olyan konferencián faggatták erről, ahol az amerikai légi erő és különféle fegyvergyártó cégek vezetői ültek a nézőtéren, ezért hangos ujjongást váltottak ki Shotwell szavai. De a tömeget már a Falcon Heavy-missziókról tartott előadása is lenyűgözte a Space.com cikke szerint. 

  Arról is kikérdezték, hogy nem aggódik-e amiatt, hogy az oroszok és a kínaiak hamarosan az űrből is fenyegethetik az Egyesült Államokat, mire azt mondta a SpaceX-elnök, hogy a cég vezetőjeként inkább amiatt aggódik, hogy az orosz és kínai vetélytársaikat erősen támogatják a kormányaik. 

  Shotwell azt is megerősítette, hogy továbbra is az a céljuk, hogy 2024-ben embert küldjenek a Marsra.