Ödön
1 °C
11 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Észak- és Dél-Korea folyamatosan lépéseket tesz annak érdekében, hogy bebizonyítsa elkötelezettségét a béke felé. Ennek legújabb momentuma a 15-i őrhely felrobbantása a demilitarizált övezetben Csorvon közelében. 

  Korábban már írtunk róla, hogy a két ország közös női jégkorongcsapatot indított a 2018-as téli olimpián, viszont nyelvi nehézségeik akadtak a kommunikációban.

  Szintén a kölcsönös lépések egyike volt a gomba-mandarin csere is.

  Bár olyan hírek is napvilágra kerültek, hogy Észak-Korea mégsem állította le a ballisztikusrakéta-programját, amelyet 16 titkos bázison folytat.

 • Volt az a 2004-es film, a Super Size Me (itt olvashatja róla az Index kritikáját), amiben a főszereplő 30 napon át csak mekis kaján élt. Spoiler Alert: durván meghízott. Most egy Ryan Williams nevű fickó is megcsinálta ugyanezt. Ő nem azt akarta bebizonyítani, hogy mennyire káros a szervezetre, ha az ember kizárólag a gyorsétterem kajáját eszi, pont ellenkezőleg, az volt a célja, hogy még fogyjon is a 30 nap alatt. Annyit azért érdemes tudni, hogy Williamsen látszik, hogy szokott gyúrni. És ugyan nem árulta el a fogyás titkát, de gyanús, hogy nem ette halálba magát (napi 5400-7200 forint körüli összeget költött), illetve az edzésekből sem vett vissza. A lényeg, hogy sikerült neki.

  (via)

 • Hétfő reggel dobtam be a kérdést, hogy mi az Index olvasóinak véleménye a VV9-ről. Igyekeztem annyira szűkíteni a válaszadási lehetőségeket, hogy nehogy a bőség zavarától elmenjen az ember kedve a szavazástól, ugyanakkor próbáltam a tetszés és nem tetszés végleteit lefedni.

  Most, több nap elteltével a szavazást lezárom.

  4
  Fotó: RTL Klub

  18 ezernél is több szavazat érkezett. Ebből 2100 felhasználó nem hajlandó elfogadni a Való Világ 9 létezését, viszont kétszer ennyien gondolják úgy, hogy a műsor hibátlan körképet rajzol a mai társadalomról. És végül, de nem utolsó sorban: 10 ezer és 700 voks érkezett arra, hogy a már kilencedik évadát taposó reality egy minősíthetetlen mocsok. Ehhez képest elég sokan nézik. Ezek az adatok pedig mind alátámasztják egy 2014-ben írt, de örökké aktuális cikkünk megállapításait, hogy miért imádjuk gyűlölni a Való Világot.

 • Tele van velünk a világsajtó amiatt, hogy Nikola Gruevszki macedón exkormányfőt kvázi Magyarországra menekítettük a börtön elől, felrúgva nagyjából minden menekültügyi eljárási szabályt, úgyhogy épp itt volt az ideje, hogy Áder János is mondjon valamit. Mondott is:

  Az emberiség a Föld egy évre elegendő erőforrásainak mintegy 1,7-szeresét használja fel évente, jóval többet annál, mint amennyit a bolygó reprodukálni tud.

  Igen, ez fontos dolog, köszönjük szépen. Áder egyébként nagy bajnoka a napi politikától való elrugaszkodásnak,

  Viszont ne vitassuk el, hogy néha nagyon naprakész, például a lakáskassza-törvényt

  másodpercek alatt 

  aláírta.