Zelma, Rajmund
-3 °C
5 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A várost térkőtengerbe borító kivitelezők is megirigyelhetnék azt a precizitást, amivel egy újbudai kutyatulajdonos emelte egy járdaszakasz fényét a reggeli sétáltatás közben azáltal, hogy szinte nyílegyenes szegélyt képezett a járda közepén gondosan elhelyezett szargombócokból.

  Ezúton is gratulálunk az ismeretlen művésznek, forradalmi alkotás, bár legközelebb lehet, hogy szerencsésebb lenne a performansz után összeszedni a művészeti kellékeket.

  Ha nem látszódna jól a fenti képen, itt van gifesítve is, hogy pontosan mennyi nagyobb diónyi gombócot sikerült gondosan, egymástól viszonylag egyenlő távolságban kipattintani a járdára.

  kakiszegely.gif
 • Boldog István a kóla után a kávéról is lemondhat. Picit úgy tűnik, hogy a "sex sells" után eljött a "pride sells" időszaka, a cégek egyre bátrabban vágnak bele az addig rázósabbnak vélt témákba, gyorsabban reagálnak aktuális ügyekre, mint például nálunk a norbizmus, amire a Coca-Cola, a Pöttyös Rudi és a Dove, de még az Állatkert is reflektált.

  A Douwe Egberts belgiumi hirdetésére a Kreatív hívta fel a figyelmet. A szpotban két fiatal lány csókolózik a kanapén, amikor beállít egyikük apja. A lányok rémülten rejtőznek el, de a szerető apa kávés emojikkal hívja őket kávézni, happy end.

  A reklámot egy hét alatt 120 ezren osztották meg Twitteren, és csak ezen a poszton is van 500 000 like.

  A magyar változatban

  • 734
   Boldog István állít majd be egy karikás ostorral
  • 401
   semmi nem lesz, nem vesszük át
  • 206
   hetero párra cserélik, mint minden más reklámban
  • 67
   ugyanez lesz, mindenki boldog
 • A Brighton Egyetemnek köszönhető az első olyan átfogó tanulmány, ami az abortuszok száma, a születések száma, és a pápalátogatás közötti összefüggéseket próbálja értelmezni. 

  1979 és 2012 közötti adatokat vizsgáltak meg, ebbe 129 hivatalos látogatásnak az adatai kerültek bele II. János Pál és XVI. Benedek látogatásai közül, amik közül átlagosan minden negyedikben hangzott el az, hogy az egyház nem támogatja az abortuszt. A kutatók azt nézték meg, hogyan változott a születések és az abortuszok száma a látogatás utáni harmadik és tizennegyedik hónap között. 

  Az derül ki az adatokból, hogy az abortuszok száma drasztikusan csökkent azokon a helyeken, ahova a pápa ellátogatott. Ebből logikusan az következne, hogy a születések száma viszont emelkedett. Ez viszont nem alakult így, ugyanis ebben a mutatóban nem történt változás. 

  Vagyis úgy tűnik, hogy az emberek inkább visszafogták magukat, vagy jobban odafigyeltek a védekezésre az után, hogy meghallották a pápa szavait, ami átlagosan 14 hónapig volt hatékony, utána már nem lehetett kimutatni a hatását. 

 • baby-jabba-hutt-leonardo-viti-1-5e281ded1536e 700

  Egy percet sem láttam a Mandalorian című sorozatból, de magam is szoktam internetezni, úgyhogy bőven volt alkalmam találkozni a sorozat legnagyobb karriert befutó karakterével, Bébi Yodával. (Aki egyébként az alkotók szerint nem is Yoda, de ebbe már végképp nem fogok belemenni részletesen.)

  Bébi Yoda népszerűsége megiheltte Leonardo Vitit, aki elkészített egy 3D renderelt változatot a Csillagok háborúja egy másik szereplőjéből, Jabbából. Aki azért ilyen piciként nem is annyira cuki, tessék megnézni:

  (Bored Panda)