Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A hétvégén árverést tartottak New Jerseyben, ahol az Atlantic Cityben található  Golden Nugget Casino különleges lakosztályának néhány berendezési tárgyán adtak túl.

  A kb. 550 négyzetméteres lakosztály azért nagyon különleges, mert itt lakott Frank Sinatra, amikor a kaszinó fellépője volt, amikor pedig éppen nem dolgozott a kaszinónak, akkor senki sem használhatta a lakosztályt. Igen, volt egy gigantikus, saját szállodai szobája, nem is akármilyen berendezéssel. A hotel 1980-ban nyitott, Sinatra pedig évekig volt a kaszinó állandó fellépője.

  A kaszinó tulajdonosa, Steve Wynn a világ minden tájáról szerzett bútorokat a lakosztályhoz, ami arról volt híres többek között, hogy aranyozott vécék vannak benne.

  Az egyik ilyen aranyozott ülőkéjű márványvécé 4250 dollárért (kb. 1,3 millió forint) kelt el az árverésen. Egy sima, aranyozás nélküli verziót is elárvereztek, azért 1800 dollárt (kb. 550 ezer forint) fizettek.

  A szakértők szerint egyébként gyakorlatilag így is fityingekért mentek el a vécék, mert egy ilyen márványvécéért újonnan akár 27 ezer dollárt (kb. 8,2 millió forint) is elkérnek.

  Az összes elárverezett tárgyat itt találja meg.

  (CNN)

 • Azt hiszem egy Snoop Dogg rajongót sem sértek meg azzal, ha azt mondom, hogy a rapper nem kifejezetten egy munkamániás típus. Ennek ellenére most beállt a pult mögé melózni, de csak azért, mert egy számára kiemelten fontos ügyről van szó. Snoop Dogg elkötelezett híve az állati eredetű húsok mellőzésének, ezért be is szállt a műhús szektorban hasító Beyond Meat tulajdonosai közé. Most pedig a Dunkin Beyond Sausage Sandwich-ét népszerűsítette, és úgy tűnik, élvezte a dolgot, volt olyan vevő, akinek a hónap dolgozójaként mutatkozott be.

  Azért valljuk be, elég vicces őt „munka közben" látni:

  (Forrás: Youtube)
  (Forrás: Youtube)
 • Mi az: hat alapszíne van, 43 trillió változata, de 20 tekerésből ki lehet rakni? Ha a magyar gazdaságpolitikára tippelt, akkor gratulálunk! A fent említett látnoki párhuzamot maga Matolcsy György az MNB elnöke fejtette ki a novekedes.hu-n megjelent írásában. 

  Miért is ne ismerhetnénk fel a rokonságot a Rubik-kocka és a magyar gazdaságpolitika között: elvégre mindkettő magyar, leleményes és sikeres.

  – teszi fel a kérdést a jegybankelnök. Matolcsy szerint a Rubik-kocka olyan, mint a magyar modell, sőt, mint mi magyarok: egyszerre játék és tanulás, egyszerű és bonyolult, egyéni és közösségi. 

  Ráadásul a magyar gazdaságpolitika is hat alapszínből tevődik össze! Ugyanis:

  • nyersen piaci (gondolom nem ez a vörös),
  • államkapitalista,
  • nemzeti,
  • globális,
  • döntésképes és pragmatikus (ez valójában kettő, lehet ezek árnyalatok, de akkor megbicsaklik a párhuzam),
  • hosszú távú fenntarthatóságban gondolkodik.

  Az egyes pontok külön is ki vannak fejtve, ezektől most a hely hiányban megkíméljük az olvasót, de ha szeretne olyan gondolatokkal töltekezni, mint hogy "[a magyar gazdaságpolitika] felismerte, hogy minden más területre érvényes, hogy nem vagy/vagy, hanem és/is a megoldás", akkor a teljes írást itt elolvashatja. 

  Végül az MNB elnöke levonja a tanulságot, ugyanis szerinte:

  időnként érdesnek, hegyesnek és önfejűnek látszunk, de a jövő reméljük a költőt igazolja: "A düh tigrisei bölcsebbek a betanított paripáknál". William Blake.

  RAWR!

 • Idén az európai vidra lett az év emlőse, írja az MTI. A Vadonleső Program hetedik éve választja meg azt a védett vagy fokozottan védett, többnyire közösségű jelentőségű őshonos emlősfajt, amelyre szeretné egész évben ráirányítani mind a szakmai közösség, mind pedig a társadalom széles rétegének figyelmét.

  Néhány kiragadott tény a vidráról:

  • néha csak úgy diliből is halászik, amikor nem éhes,
  • telente szívesen szánkózik,
  • Magyarországon fokozottan védett, eszmei értéke kétszázötvenezer forint,
  • bár itthon még stabil a populáció, a vízpartok beépítése, a növényzet kiirtása nálunk is veszélyezteti ezt a kedves állatot.