Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Washington DC-ben 2017-ben megnyílt Bibliamúzeum olyan műtárgyakat állított ki, melyekről azt hitték, hogy valódi holt-tengeri tekercsek-részletek, ám egy vizsgálat kiderítette, hogy igazából hamisítványok.

  A tizenhárom részlet bibliatudósok számára lett gyanús, ezért az igazinak hitt műtárgyakat a múzeum elküldte egy vizsgálatra Németországba, ahol az alapos analízis után megállapították, hogy bizony hamisítványok, mert több aspektusban is különböznek az eredeti tekercsektől.

  Egyébként nem ez az első alkalom, hogy az 500 millió dollárból létrehozott Bibliamúzeum botrányba keveredik, ugyanis 2017-ben 3 millió dolláros bírságot kellett fizetniük, mert az amerikai igazságügy szerint műtárgyakat csempésztek ki Irakból. A műtárgyakat, melyekből egyébként több ezret szereztek, vissza kellett szolgáltatniuk Iraknak. 

  (BBC)

 • Aki akár érintőlegesen is otthonosan mozog a jazz világában, bizonyára ismeri Norvégia legismertebb jazz zenészét, Jan Garbarek szaxofonost.

  Október 24-én a Mom Sportban játszik az itthon szintén gyakori vendégnek számító Trilok Gurtu ütőhangszeressel, aki Yuri Daniel basszusgitárossal, és Rainer Brüninghaus zongoristával alkotja Garbarek ritmusszekcióját.

  Mivel én jobban szeretek érdekességekkel hangolódni a koncertekre, előszedtem a cikk írásakor érthetetlen módon összesen 133 megtekintésnél járó videót, amin a kiváló norvég jazzdobossal, Jon Christensennel és Karin Kroggal játszik trióban Garbarek, mégpedig Billy Holiday klasszikusát, a Strange Fruitot. A szerdai koncerttel kapcsolatban további infót itt kaphatnak

 • A 68 éves konzervatív brit képviselő, Michael Fabricant meztelenül pattant egy közbringára Londonban, hogy így buzdítsa az embereket a helyi St. Giles Hospice központ támogatására. A pőre biciklizést videóra is vették, és feltették a közösségi oldalakra.

  A képviselő nem mindenkinél aratott sikert, volt aki megköszönte, hogy legalább letörölte maga után az ülést, más meg inkább azért fizetne, hogy többet eszébe se jusson meztelenül biciklire ülni.