Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Kövér László házelnök nagyívű interjút adott a kormánylapnak az október 23-i ünnep előreggelén. Szórakoztató elemeket sem nélkülöző mondatai – miszerint például a háttérhatalom 3d-s nyomtatóval előállított terméke Macron francia elnök – egyikében azt mondta, hogy

  "liberális", illetve a "népi" demokrácián kívül van valódi is, amelyben az emberek valódi akarata érvényesül.

  Erről jutott nekem eszembe egyik kedvenc színházi élményem, a Portugál (hiába ajánlanám már bárkinek, nemrég levették műsorról, pedig hiába, hogy húsz éve játsszák, folyamatosan telt házzal ment). Ebben magyarázza Csuja Imre, a kocsmáros, hogy mi is a helyzet ezzel a demokráciával. (A teljes, 1999-es filmet itt nézheti meg.) Hát ez:

  Szóval az jutott eszembe, hogy erről akár egy nemzeti konzultációt is kezdhetnénk, aminek első állomása az lesz, hogy megszavaztatom önöket, kedves olvasók: milyen demokráciában is élünk, milyen demokrácia, ami itt van? 

  Milyen demokráciánk van?

  • 295
   Illiberális
  • 134
   A lehető legtökéletesebb!
  • 34
   Valódi
  • 10
   Liberális

  Éljen a demokrácia-ügyi nemzeti konzultáció, köszönjük szavazatát.

  portugál
 • Amennyiben november 10-ig eléri az egymillió feliratkozót Youtube-on, Dancsó Péter elindul a főpolgármester-választáson. Puzsér programjára "reagálva" a magyar internet egyik legnépszerűbb videósa kijelentette, hogy Budapest belső kerületei legyenek segway-vel begurulhatóak.

  Hogy Dancsó mennyire gondolja komolyan az egészet, ki tudja, mindenesetre nem tűnik teljesen esélytelennek, hogy 964 ezer feliratkozójából november 10-ig egymillió legyen. Ha ez megtörténné, végre valahára tényleg beleugrana az a bizonyos majom a vízbe. Persze könnyen lehet, hogy viccről, esetleg egy Puzsért segítő kis kampányelemről van szó, hiszen Dancsó több közös előadást tartott Tarlós István kihívójával. 

  dancsó.PNG
  Fotó: youtube.com/videomania
 • Addig szorította a hím nyakát egy nőstényoroszlán az indianapolisi állatkertben, amíg már nem lélegzett, a dolgozók pedig hiába próbálták szétválasztani őket. Zuri és Nyack nyolc éve éltek egy kifutóban, 2015-ben három kölykük is született. A dolgozók akkor rohantak a kifutóhoz, amikor szokatlanul sok morgást hallottak. Az állatkert vizsgálatot indított az ügyben. Szafariparkokban is lefilmeztek már olyan eseteket, amikor nőstényoroszlánok hímekre támadtak, de az állatkert szerint a két állat soha nem mutatta semmilyen jelét agressziónak. (BBC)

 • A Severe Weather Europe tette közzé a felvételt, amit múlt kedden készítettek a kanadai Quebecben. 

  xxgV02z - Imgur.gif

  A jelenség akkor fordul elő, ha komolyabb esőzések miatt kiázik a föld, és így a szél kis mértékben képes kirántani a fákat a helyükről. Szélsőséges esetben egyébként ki is ránthatja a gyengébb gyökérzettel rendelkező fákat a földből a szél, mondta egy kanadai arborista a lapnak.