Timót, Xénia
-5 °C
0 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 31291541 11b217000ed72ab54f9dec0fb526f2e8 wm.png

  Több Facebook-csoportban is szembejött ez a fotó, amin egy Elián nevű kisfiú plakátja látható, aki nagy erőkkel keresi az alvós majmát. A majom a XII. kerületi Ugocsa utca és a Márvány utca sarka környékén hagyott el.

  Az anyuka által tökéletesített szöveghez nincs is mit hozzáfűzni, csak hogy reméljük, meglesz.

  majm.png
  Fotó: Facebook.com

  Látta valahol a majmot? Írja meg az ugyelet@mail.index.hu címre, vagy üzenjen nekünk Facebookon! És kövesse is be a Mindeközben Facebookját, ha még nem tette volna meg!

 • Elérkezett a nagy nap, a hányattatott sorsú magyar gőzhajót, az 1917-ben épült Szőke Tiszát kiemelték, így a magyar hajózás- és ipartörténet egyik fontos darabja valószínűleg nem az enyészeté lesz egy szemétdombon.

  A hajóról minden fontosat megtudhat ebből a lenti cikkünkből.

  Kapcsolódó

  Egy halom rozsdás roncs maradt a legnagyobb magyar gőzhajóból

  Az első világháború alatt készült, a másodikat és a szocializmust is túlélte a legnagyobb magyar folyami luxusgőzös, a Szent Jobbot is szállították rajta. Négyszer is átnevezték, végül Szőke Tisza (II.) néven, Szegeden pusztult el.

  Este pedig videóval is jelentkezünk a kiemelésről.

 • Nem a szülés után elhízott, házasság- és férfivágy romboló anyákról szóló, nemrég nagy vihart kavart Facebook-élőzés volt az első alkalom, amikor Schobert Norbi keményen kiosztotta a kismamákat. A Bezzeganya blog pénteken feltett egy korábbi videót is, amin Schobert és felesége, Rubint Réka arról beszélnek, hogy milyen volt, amikor 2003-ban első gyereküket, Larát vitték haza a kórházból. 

  A videó első felében Scobert arról beszél, hogy Réka pár nappal a szülés után már parfümtől illatosan, miniszonyában, szőrtelen lábakkal, tűsarkú cipőben és frissen mosott hajjal készült elhagyni a kórházat. Ezután rátér annak elemzésére, hogy Rékával szemben hogy nézett ki a többi frissen szült nő.

  Úgy néztek ki, hogy pizsamákban, zsákruhákban ültek ott, nagyon zsíros, loncsos, felnyírt hajjal, ragyásan, felpüffedve, sápadtan, roppant fájdalmakkal teli és depressziósan ültek ott, pedig egyszerre szültek a Rékával.

  Ezután Réka férjura szavait tompítandó hozzáfűzi, hogy "nagyon cukik voltak". De Norbi nem hagyja annyiban:

  Olyan utálatot kaptál, mintha valaki az éhezők közé bemenne egy Cabrio Ferrarival. Olyan utálat, gyűlölet volt, hogy mit keres itt ez a kikent-kifent modellvékonyságú ribanc? Ezt láttam a szemekben.

  Réka pedig mindehhez annyit fűz hozzá, hogy neki csak annyi volt a bűne, hogy nem hízott el a terhesség alatt, boldog volt és szerelmes a családjába. Majd Norbi már jól ismert gondolatai jönnek arról, hogy azért szereti a feleségét, mert még mindig egy bombanő. 

  Íme a teljes beszélgetés:  

  A Mindeközben már Facebookon is elérhető! Kövess minket, mi már itt vagyunk!

 • 2019 őszén a Chex Mix Twitter-oldalán egy elég érdekes felvetés jelent meg: nincs nálad könyvjelző, szórj bele egy adag rágcsálnivalót a könyvedbe, és a probléma meg is van oldva. Gratulálunk, vírusmarketingből ötös, hiszen a közösségi oldalt szinte azonnal elöntötték a különböző fotók arról, hogy mégis mivel lehet helyettesíteni a könyvjelzőt.

  Nem mindenki örült annak persze, hogy szegény könyveket ennyien gyalázták és alázták meg, de a kampány még mindig vet hullámokat, a Liverpooli Egyetem könyvtára például a napokban posztolt arról, hogy valaki egy lapkasajtot használt könyvjelzőként. Az illetőben azért volt annyi felelősségtudat, hogy a fóliát nem szedte le a sajtról, így talán a könyvben nem éktelenkedik egy óriási zsírfolt. 

  sajt

  Azóta persze több pályamű is érkezett, lásd az alábbiakat:

  Alex Widdeson, a Liverpooli Egyetem munkatársa szerint egyébként náluk még nem nagyon volt példa arra, hogy ételt találtak volna a könyvek lapjai között, igaz, az már előfordult, hogy egy szendvics csomagolását használta valaki könyvtámasznak.

   (Forrás: Mashable/BBC)