Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az egyikük a legtöbb világbajnoki érmet gyűjtötte be tornában, a másik lett minden idők legfiatalabb tenisztornagyőztese, a harmadik pedig megdöntötte a maratoni világrekordot. Mindezt egy hétvége alatt produkálták.

  Simone Biles annyi vb-érmet nyert, mint még soha senki. A vasárnapi világbajnokságon megnyerte a 24. érmét, és ezzel az éremmennyiséggel nemcsak a nők, de a férfiak közt is az első helyre lépett. Az eddigi legtöbb érmet gyűjtő tornász a belorusz  Vitalij Scserbo volt.

  Biles nem állt meg itt, a versenyen ugyanis megszerezte a 25. (szintén arany) érmét is. 

  Cori Gauff, a mindössze 15 éves teniszjátékos nyerte a  Jelena Ostapenko elleni döntőt Linzben.

  A tinédzser 2004 óta a legfiatalabb nyertes WTA-körversenyen.

  Brigid Kosgei megdöntötte a maratoni világrekordot 

  A kenyai futó 2 óra, 14 perc és 4 másodperc alatt teljesítette a chicagói  42,195 km-es távját.

  Ez az előző rekordnál –  amit Paula Radcliffe tartott – 81 másodperccel jobb idő.

  via CNN

 • Valljuk be, a fenti kérdés valószínűleg elég kevés embernek jutott eszébe, de a Saturday Night Live alkotói a kevés kivétel közé tartoznak, ők ugyanis azzal ünnepelték a Joker című film bemutatóját, hogy készítettek egy paródiaelőzetest a Joker stílusában, a Szezám utca lakóival. Ebben a kukalakó Morcos Oszkár lenne a főszereplő, aki úgy érzi, ha folyamatosan szemétnek kezelik ebben az őrült városban, ahol egy gumikacsáért képesek egymást megölni az emberek, akkor akár valóban szemétté is válhatna.

  Na, hát nagyjából ebben a szellemben telik ez a három perc:

 • FB IMG 1570986117483
  Fotó: Nature

  Ez itt a Nature folyóirat szerkesztőjének 1992-es levele Peter Ratcliffe-nek. Benne sajnálatos módon arról tájékoztatják a kutatót, hogy bár a folyóirat szerkesztőbizottsága sokáig ült a hozzájuk benyújtott kéziraton, és a bírálók véleménye nem volt egészen negatív, nagy sajnálattal mégis el kell utasítaniuk a tanulmányt.

  A levél még csak túl kreatívak sem nevezhető, az összes, elutasított kutatók által unalomig ismét lózung felbukkan benne. Talán ez a szerkesztők kedvence:

  Tanulmányuk talán jobban illene egy speciálisabb tematikájú folyóiratba

  Nos, Ratcliffe 27 évvel később talán kissé vigasztalódhatott.

  (Facebook/Trust me, I'm Biologist)

 • Ezt onnan tudjuk, hogy a Rádió1 egyik műsorvezetője, Vadon János a hétvégén Tiszafüreden látogatta meg Párdy Bencét, aki néhány hónapja azért mondott fel a munkahelyén, hogy önkéntesként szedjen szemetet a Tisza-tavon.

  Balázsék Facebook-oldala szerint a négy fős csapat a hétvégén 47 zsák szemetet – főleg PET palackokat –  takarított el a vízpartról. Ezzel együtt Párdy Bence eddig összesen 

  580 zsák szeméttől szabadította meg a tavat.

  A 33 éves fiatalemberrel készült interjúnkat itt olvashatja el.