Auguszta
-7 °C
0 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • adams family

  Emlékeznek arra a zseniális jelenetre az Addams Family 2-ben, amikor Wednesday-t és két társát bezárják a cserkész táborban a Harmónia házikóba és arra kényszerítik, hogy Disney filmeket nézzenek? Ha nem, mutatom:

  Lehet, hogy innen nyert ihletet egy Missouri állambeli bíró is, aki egy 29 éves orvvadászra 15 hónapnyi börtön mellett még azt is kiszabta, hogy a börtönben havonta egyszer meg kell néznie a Disney 1942-es Bambi című filmjét.

  Mondjuk, az amerikai orvvadász Wednesday-jel szemben megérdemli a Disney-büntetést, ugyanis apjával és fivéreivel együtt az elmúlt három évben több száz őzet és szarvast lőtt le illegálisan. A lelőtt állatok fejét trófeaként hazavitték, tetemüket pedig a helyszínen hagyták.

 • Amiben benne van majdnem az összes csapda és furfang, amit Kevin alkalmaz a betörők ellen az első Reszkessetek, betörők!-ben. Tartsd meg az aprót, te mocskos állat!

  Sajnos vásárolni nem lehet a füzetet, a The Flippist névre keresztelt alkotó a saját szórakoztatására (vagyis inkább a hírnevének felpumpálására) készítette.

 • Erre enged legalábbis következtetni, hogy jelenleg egy félmeztelen Putyinos képekkel teli naptár vezeti a 2019-es naptárak eladási listáját a Loft névre hallgató bolthálózatnál.

  A cég idén kezdett el híresemberes naptárakat árulni, de Putyinos naptárat már három éve lehet náluk venni, mert rájöttek, hogy az oroszoknál is elég jól megy a cucc.

  DuLlakVW4AQZ0Me
  Fotó: Twitter / Livedoor News

  A dolog a jelek szerint be is jött, mert szeptember óta hiába árulnak mindenféle marha népszerű japán színészekkel meg sportolókkal fémjelzett naptárakat, 

  így is a félmeztelen Putyin tarolja le a piacot.

  Az is kiderült, hogy állítólag nem viccből veszik az emberek a naptárakat, hanem van egy csomó fiatal japán csaj, aki valamiért imádja az orosz elnököt.

  (via)

 • Jövőre meg fog újulni az egyik legklasszabb közösségi művészeti oldal, a Köztérkép (remélem nem árultam el vele valami iszonyú nagy titkot). Most épp egy olyan szolgáltatás fapados verzióját van szerencsém tesztelni, hogy értesítést kapok az új műlapokról. Magyarán arról, amikor valaki egy új szoborról tölt fel információkat és képeket. 

  Így pottyant be ez az alkotás is Szalkszentmártonról. Először elképzelésem sem volt, mi ez, amikor ránéztem a bélyegképére, a mű címe – Hirdetőtábla – pedig végképp összezavart. Aztán végignézve a képeket, rájöttem, hova lehet ragasztgatni a hirdetéseket, és egyáltalán mit is ábrázol az egész.

  ea402a89564a35c04284caf63520f25d 1
  Fotó: Pinczés Sándor / Köztérkép

  Bakos Gyula "szobrára" valószínűleg nem véletlenül került a lúdtoll. Mint arra a műlapgazda, Pinczés Sándor felhívja a figyelmet, a hagyomány szerint "Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták gágogásukkal." Szóval a toll alighanem a község névadójára utal.

  A Szalkszentmártonon élő szobrásznak, amúgy több alkotása is van a településen, például egy kivételesen cifra buszmegálló.