Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A ByAlex-féle Senkise és Hiro korskorskors című közös számával hirdet Instagramon a Michael Kors – vette észre a 24.hu.

  krs

  A dolog már csak azért is menő, mert a Versace-t nemrég felvásárló cégnek 12,8 millió követője van Instán.

  Ez itt az Insta-reklám:

  Ez pedig a felhasznált szám klipje:

 • Csodával határos módon sértetlenül túlélte egy pár, hogy egy hód rádöntött a hajójukra egy 20 méteres nyárfát a Müritz-Elde csatornán a németországi Schwerin közelében.

  A hód átrágta a nyárfa fél méter vastagságú törzsét, és az rázuhant a partnál horgonyzó 10 méteres jacht kellős közepére. A hajón két személy tartózkodott, de szerencsére éppen lenn voltak a kajütben, így nem esett bajuk.

  A német rendőrség szerint "szerencsére a hajó fémből volt, így folytatni tudta útját saját erejéből". Az eset még október 18-án történt, de csak ezen a héten kapott nyilvánosságot. (MTI)

 • És tényleg! Hiánypótló Wikipedia-oldalra bukkant Szász Barna kollégánk a minap az internet jelentette Végtelen Hosszú Információs Szupersztrádán barangolva. Létezik egy olyan oldal, ami semmi mást nem csinál, csak a fiktív helységneveket listázza.

  Teszi mindezt tudományos alapossággal és igényességgel, csoportosítva a közbeszédben használt neveket kialakulásuk szerint (új kedvencem a vasúti nevek felhasználásával kreált Mészárospusztaszemölcs alsó), valamint felsorolja az irodalomban és filmekben szereplő fiktív településneveket is. Ahol lehet, azt is leírják, milyen valós helynév adhatta az ihletet a fiktív névhez. De nem is folytatom, akit hozzám hasonlóan lázba hozott a téma, kattintson szépen a képre, és egy ugróhivatkozás máris az említett Wiki-oldalra viszi.

  pajkaszeg
 • Újból elindul a Titanic, pontosabban a Titanic 2,  az 1912-ben elsüllyedt gőzhajó replikája,  ami ugyanazon az útvonalon fog hajózni, mint az eredeti, kiegészítve egy dubaji kitérővel. A tervek szerint 2400 utast szállít majd a 900 fős kiszolgáló személyzet mellett.

  Ezúttal nagy figyelmet fordítanak a megfelelő számú mentőcsónakra és -mellényre, és egyéb, modern életmentő eszközökre, írja a Time.

  A jelenlegi tervek szerint 2022-ben indul el az első turnus, két héten át szállítja majd az utasokat, először Dubajtól az angliai Southamptonig, majd utána az eredeti Titanic útjára állva elindul Angliából New Yorkba. Korábbi sajtóhírek szerint félmilliárd dollárból építik meg az új hajót.