Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • "Még soha nem kaptam ekkora elismerést a munkámért" – mondta Bucsi Réka februárban, amikor Solar Walk című animációs rövidfilmje díjat kapott az idei Berlinalén. Az alkotás szeptemberben aztán elnyerte az Ottawai Nemzetközi Animációs Fesztivál rövidfilmes kategóriájának fődíját, amivel kvalifikálta magát a 2019-es Oscar-díjra esélyes filmek közé.

  nap

  Bucsi Réka Solar Walk című munkája a héten felkerült a Vimeóra, ahol most egy darabig bárki megnézheti. Az animációs filmet kísérő cikkben több bekezdésen át méltatják a magyar alkotót és a 20 perces, már számos elismerést bezsebelt alkotást. "Oscar ide vagy oda, fényes jövő áll előtte" – írja Jason Sondhi, a Short of the Week egyik alapítója.

  Solar Walk from Reka Bucsi on Vimeo.

  "Dekódolni nehéz, élvezni könnyű. (...) Van egy olyan érzésem, hogy ha Bucsi Rékának kiadnák, hogy dolgozza fel a Kincskereső Kisködmönt, az is a galaxis keletkezésénél indulna" – írtuk, amikor először láttuk a Solar Walkot az idei Berlinalén.

 • Ugye, régen mennyire unalmas volt a világpolitika? Sótlan, öltönyös emberek tárgyaltak és beszéltek mindenféléket a hülye diplomatanyelvükön, és a sorok között kellett olvasni, hogy az ember rájöjjön, mit is akarnak. Oké, cserébe elhittük róluk, hogy normális, felelős, esetleg okos emberek.

  Na, ennek vége.

  Mutatjuk, mi van most: Donald Trump amerikai elnök

  lófejűnek nevezte azt a pornósztárt, Stormy Danielst, akivel megcsalta a feleségét, és aki egy könyvében egy videojáték gombafigurájához hasonlította Trump pöcsét.

  Íme a tweet:

  Amúgy az egész apropója a Daniels által Trump ellen indított becsületsértési per, amit most a bíróság ejtett.

  Hát, üdv 2018-ban.

 • 2004. október 16-án kezdett megváltozni a futball egy Espanyol-Barcelona spanyol bajnokin, amikor a 82. percben Frank Rijkaard Barca-edző pályára küldte a 17 éves Lionel Andrés Messi Cuccittinit.

 • TDAS5547-772x514

  A Rockin' 1000 idén Firenzében tolta, ahol Kurt Cobain özvegye is ott volt sőt, együtt játszott velük. Az ezerben vannak magyarok is, óriási buli lehetett nekik is.