Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy hete megnyitotta első szerbiai üzleteit a Lidl. Nem aprózták el, rögtön tizenhat egységgel kezdtek, amit például Szabadkán is nagy örömmel fogadtak. Persze, ahogy az ilyenkor lenni szokott, megjelentek az ügyeskedők, akik felvásárolták az akciós csirkét, majd rögtön piacra is dobták. Egy újvidéki kereskedő beismerte, hogy fél tonna cukrot vásárolt, azzal a céllal, hogy azt majd a kisboltjában eladja.

  A Vajdaság Hub nevű viccoldal most egy versenyt hirdetett szilveszterre, ami két részből áll: 1. boksz, 2. árusítás.

  Idézzük:

  1) A szabály egyszerű: 1 perces menetek lesznek, egymás testi épségére fokozottan ügyeljünk, övön alul nem ér, gyerekek és idősek kizárva a játékból. Ha odajön pár alak, és biztonságinak adják ki magukat, ne higgyetek nekik, beavatott emberek és ők a bírók. K.O. vagy pontozás során tudsz nyerni.

  2) Akik nem túl erősek az első részben azok sem csüggedjenek, mert ez a rész több pontot ér: Az nyer aki a legtöbb csirkét eladja a piacon. A helyszínt te választod meg, százalékban számoljuk az elért pontokat, minimum 20 és maximum 100 csirke választható. Rokonok nem vonhatók be a játékba, akit csaláson kapunk, az kizárásra kerül a játékból és felkerül a szégyenfalra!.

 • Oké, elspoilerezem a videót: a híd nem fog leszakadni. De attól még elég ijesztően néz ki, képzelem, milyen lehetett belső nézetből.

  Az eset az USA-ban, Arkansas államban történt, a híd 1949-ben épült fából, és most le is zárták, míg alaposan megvizsgálják, milyen kárt tett benne a busz.

  (via)

 • Nem tudom, hogy bárki szeretne-e ilyet tenni, de kétségtelenül lehetséges: a Warriors kosarasai az Oklahoma City Thunder elleni szezonnyitón kapták meg a bajnoki címért járó gyűrűiket, az egészben pedig az a pláne, hogy

  az NBA történelmében először meg lehet fordítani a gyűrűk tetejét.

  Ha tehát Steph Curry éppen megunta az egyik oldalon lévő zafírok bámulását, akkor elég lesz csak megfordítania a panelt, és máris gyönyörködhet a túloldalon található gyémántok látványában, ami kétségtelenül rendkívül hasznos időtöltésnek tűnik.

  giphy.gif
  Fotó: Twitter / @warriors

  A drágakövekből amúgy mindkét oldalon 74 van, és a csapat előző idényben elért győzelmeinek számát hivatottak szimbolizálni (mármint a rájátszással együtt ugye). A gyűrű tetejét teljesen le is lehet csavarni, alatta a Warriors szlogenje olvasható.

 • Chow Yun-fat.

  A Tigris és sárkány vagy A Karib-tenger kalózai sztárja ugyanis hiába keres milliókat, minden pénzét félreteszi, hogy - mivel nincs gyereke - halála után az egészet jótékony szervezetekre hagyja. A 63 éves hongkongi sztár a Shanghaiist tudomása szerint havi 100 dollárból (28 ezer forintból) él, 17 évig, egész mostanáig használta régi, kihajthatós mobilját, amíg az végleg tönkre nem ment, utcai árusoknál veszi az ebédjét, 14 dolláros pólót és 2 dolláros szandált hord, mert, mint mondja, nem másoknak öltözködik, csak azt hordja, amit kényelmesnek talál. Ja, és metróval megy el az új filmjeinek premierjére. A vagyona egyébként több mint 700 millió dollár, azaz 195 milliárd forint. Abból hány kétdolláros szandál is jönne ki?