Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Vadiúj, de már a nevében igen ígéretes blogot ajánlottak figyelmembe. Első posztjában egy, a magyar történelemben jelentős szerepet játszott személyről írt korabeli forrásokból gyűjtöttek ki egész sokat. Furcsa mód ezek a források egytől egyig olyanok, hogy illiberálisaink elégedetten olvasgathatják – hacsak ki nem derül majd, hogy az, akiről írták, sötét alakja volt múltunknak. (Mert a poszt egy játék, ki kellene találni, kiről van szó.)

  Nézzék, olyanokat írtak róla, illetve olyanokat mondott, hogy

  • „ne zavarjátok össze eszeteket bölcsészet által, én nem állhatom a bölcsészeket.”
  • „esküdt ellenségévé tette a szabadelvűségnek, és vakbuzgó védőjévé az autokráciának, nemcsak magának otthon, de mindenütt Európában”
  • „egy vigyázatlan szót vagy hóbortos tréfát a kormány ellen, komoly véteknek tekintettek.”
  • „a hivatalnokok nem szűntek meg csenni, zsarolni és minden módon visszaélni a kormányhatalommal.”

  Az idézeteket nem folytatom, a blogposztban több mint kéttucatnyi van belőlük. És ha valaki ráismerni vélt, kommenteljen bátran, mármint nem itt, hanem ott.

 • Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester Facebookon jelentette be a hírt. 

  A felcsúti időközi polgármester választáson a Kutyapárt is indított jelöltet (Mészáros Lászlót a fideszes Mészáros László ellen), a kampány során pedig építettek egy buszmegállót a miniszterelnök falujába. Aztán kaptak egy felszólítást, hogy bontsák el a buszmegállót, mert engedély nélkül építették. A megálló így kötött ki Hódmezővásárhelyen.

  buszm.png
 • Ma vettem észre a Katona József utca és a Váci út sarkán bezárt bank ablakában a gondosan telepített hajléktalanriasztó fémtüskéket:

  Ahol a tapasztalat gondoskodással párosul, ott otthon érezzük magunkat

  - szól a reklámfelirat a tüskék felett, amikről azt hittem, hogy új telepítésűek, de nem: a google utcaképén egészen 2009-ig visszagörgethető a hely, és már akkor is ott meredeztek a művészi, kovácsoltvas dárdahegyek.

  Gyorsan összeszedtem, milyen rafinált módszerrel üldözték el a hajléktalanokat az elmúlt időkben:

  Az emberi találékonyság csodákra képes!

 • A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház sürgősségi osztályára menet ezzel is találkozhat. Egy olvasónk vitte be az egyik rokonát. Le is parkolt, jegyet is váltott, majd a rokonnal várta, hogy ellássák. Négy órát töltöttek a sürgősségin, ezek után ki állt ki a parkolóból, a fizetésnél azonban leesett az álla. A győri kórház 2000 forintos óránkénti parkolással számolva - az első félóra ingyenes - 7500 forintot kért. (Ha elvesztette volna a parkolójegyét, 20 ezer forintot kellett volna leszurkolnia.)