Viola
-6 °C
-2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Vitézy Dávidnak a jelek szerint elege lett Elon Musk önpromójából, és a közösségi közlekedés híveként jól odapörkölt az elektromos autóit ajnározó vállalkozó-őrült-zseni-füves-rakétás-szupersztárnak, aki most épp azt találta ki, hogy a Teslákat sínautókká lehet alakítani.

  Azt írta, hogy

  "a budapesti hármas metró csúcsidőben 150 másodpercenként jár, és elvisz óránként 28200 embert. Ötüléses autókkal ilyen kapacitáshoz az kéne, hogy kétmásodpercenként menjen 3 Tesla."

  Ez mily módon innováció, nem pedig egy átverés?

  Amint jön válasz, beszámolunk a virtuális ütésváltás újabb köréről.

  muskvitezy.PNG
 • Alig két napja számoltunk be arról, hogy egy felhasználó megpróbálta bejegyeztetni az orbanegygeci.hu doméncímet, de a nyilvántartó ezt a szabályzatára hivatkozva nem teljesítette. A poszt végén felvetettem, hogy áthidaló megoldásként .ci végződéssel, azaz az elefántcsontparti doméntartományban is lehet próbálkozni, mert ott nagy valószínűséggel senkit nem zavarna egy orbanegyge.ci című oldal.

  Bár én inkább csak vicceltem, úgy tűnik, valaki komolyan vette a dolgot: egy olvasónk hívta fel a figyelmemet, hogy tegnap már be is jegyezték az orbanegyge.ci címet, sőt az orban1ge.ci alakváltozatot is. Az első oldal még nem él, de a második már átirányít egy 2015. február 10-én, vagyis alig négy nappal a G-nap után feltöltött, témába vágó Youtube-videóra.

  Az eredeti posztunk után egyébként a biztonság kedvéért megpróbáltam bejegyeztetni a gyurcsanyegygeci.hu címet is, hogy teszteljem, mindenkire egyformán vonatkoznak-e a szabályok. A huhogóknak üzenem: Magyarországon jogegyenlőség van, ezt a kérést is visszadobták. Persze ha valaki az univerzum egyensúlyát is, szeretné helyreállítani, Elefántcsontpart nem fog az útjába állni. 

 • Több mint egy kilós isztriai szarvasgombát találtak Baranya megyében, ami persze óriási magyar rekord a kategóriájában, mert az eddigi csúcs 600 gramm volt. 

  Szg4
  Fotó: Agrárminisztérium

  Az isztriai ráadásul azon kívül, hogy a legdrágább gombafaj, egész ritka, az elsőt csak 1998-ban találták Magyarországon, most viszont a hosszú és meleg nyár kedvezően hathatott a mediterrán térségben elterjedtebb fajtára. 

  Szg2
  Fotó: Agrárminisztérium

  A gombát Bagi István találta, aki a Nefag Zrt. szarvasgombával foglalkozó osztályán dolgozik. 

  Szg5
  Fotó: Agrárminisztérium

  A most talált darab nem sokkal maradt el az abszolút szarvasgombarekordtól sem, ami egy 2014-ben talált, 1280 grammos nyári szarvasgomba volt. 

 • Ma reggel a 4-6-os villamos egyik megállójánál a szokásos "következő megálló"-szöveg helyett valami egészen más hangzott el, mégpedig ez:

  Azaz: "Maga egy gyönyörű ember, és egy csodálatos személyiség"

  És nem arról van szó, hogy valaki magához ragadta a mikrofont és engedett a benne buzgú téli szeretethullámnak (5 nappal karácsony előtt ezt eléggé kétlem), hanem ez egy idézet volt a Rossz versek című magyar filmből, a szöveget pedig maga a rendező/főszereplő, Reisz Gábor hangján szólalt meg.

  A Rossz verseket december 27-én mutatják be a magyar mozik. Mi már rengeteget írtunk róla.