Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Négyszer valószínűbb, hogy az embert villámcsapás éri, mint hogy megnyeri a lottót. Stefan Mandelbe mégse csapott soha villám, pedig összesen 14 alkalommal nyert a lottón.

  A férfi az első két alkalommal még a szülőföldjén, Romániában nyert, amikor próbált pénzt gyűjteni, hogy kimenekítse a családját a kommunista diktatúrából. Ezután Izraelbe költözött, itt hozta össze a további 12 lottónyereményt, mielőtt Ausztráliában telepedett volna le. Ma Vanuatu szigetén él.

  Can7musW8AAkmtq
  Fotó: JolqBenavides / Twitter

  Mandel módszere valójában nem olyan nagy ördöngösség, mert nem matematikai zsenialitásra épít, csak a rendszer kiskapuit kihasználva hekkeli meg a rendszert. Illetve hekkelte, mert az akkoriban legális módszer ma már szabálytalan lenne – később ő maga is ült 20 hónapot egy izraeli börtönben egy lottós szabályszegés miatt.

  A módszere hat lépésből állt:

  1. Kiszámolta az összes lehetséges kombinációt.
  2. Keresett olyan lottójátékokat, amelyeknél a jackpot értéke legalább a lehetséges kombinációk számának háromszorosa.
  3. Gyűjtött annyi készpénzt, hogy mindegyik kombinációt megtehesse. (Ennek a finanszírozásához akár több ezer befektetőt is beszervezett.)
  4. Kinyomtatta az összes, több millió sorsjegyet. (Ez ott és akkoriban legális volt, ma már az üzletben lehet csak sorsjegyet venni.)
  5. Elvitte a kinyomtatott jegyeket beváltani.
  6. Megnyerte a pénzt, amiből kifizette a befektetőit, és a maradék volt a tiszta haszon.
 • Worcesterben van egy kis kávézó, a Taste of Portugal. Ennek az üzletnek a tulajdonosa próbált a maga módján hasznot húzni Cristiano Ronaldo szexuális zaklatási ügyéből. Portugál focista + portugál ízekkel dolgozó kávézó, meg is volt az árukapcsolás, aminek ez lett a végeredménye:

  A Ronaldo-süti formája nem egy gólt ollózó focistát ábrázol, hanem egy erőszakosnak nevezhető szexpózt. Nem lett egy slágertermék, mivel a vevők nem értékelték a kávézó tulajának sötét (saját bevallása szerint ártalmatlan) humorát, sőt, undorítónak tartották az egészet.

  2009-ben volt szexuális kapcsolat Ronaldo és az őt vádló Kathryn Mayorga között, a Juventus csatára azonban állítja, a nő is beleegyezett az aktusba. A nő az ügyet követően rögtön beperelte a világsztárt, de végül peren kívül megállapodtak, Ronaldo akkor állítólag 375 ezer dollárt fizetett ki a Mayorga hallgatásáért.

  A Der Spiegel szerint a nő ügyvédje ugyanakkor most megtámadta az akkori megállapodás érvényességét egy nevadai bíróságon, a 34 éves nő ugyanis azt állítja, a világsztár megerőszakolta őt.