Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Miközben éppen megdől a negatív vízállás rekordja Budapesten, újra látványosság lett az Ínség-szikla, amit most egész közelről meg lehet most nézni anélkül, hogy bokáig merülnénk a Dunában. 

  Olvasónk, Ricsó küldött nekünk néhány képet, amin elég jól kijön, milyen állapotok vannak Ínség-szikla környékén, kisebb kősivatag alakult ki a budai parton, a Gellért-hegy lábánál. A rekordalacsony vízállásról itt írtunk bővebben.

  Ez pedig a kilátás az Erzsébet-híd felé:

  Fotó: Olvasónk
 • A Pécsi Stop vette észre Grób Gábor, pécsi KDNP-s politikus oldalán, hogy a közgyűlési képviselő, aki lakástakarékban is utazik, még lecsapott az utolsó pár órára, és mielőtt a kormány kivégzi a lakástakarékokat, ő még gyorsan összehoz néhány üzletet.

  Grób azon kívül, hogy a KDNP pécsi közgyűlési képviselője, a párt országos elnökségének is tagja.

 • 2016-ban adták át a Minnesota Vikings NFL-csapat új stadionját, az elég vagányra sikerült üvegfelületekből álló U.S. Bank Stadiumot Minneapolisban (ez volt egyébként az idei Super Bowl helyszíne is), lehet viszont, hogy elég nagy baj van a nyugati pályafél 27-es yardvonalával:

  minden jel arra mutat, hogy a vonal el van átkozva.

  Legalábbis két súlyos áldozatot már szedett a pálya ezen pontja:

  • most vasárnap a Minnesota Vikings 2018-as drafton kiválasztott elsőkörös játékosa, a védő Mike Hughes szenvedett térdszalag-szakadást, amikor a lába aláfordult.
  screen-shot-2018-10-15-at-4-42-11-pm-copy?w=1000&h=569
  • Egy évvel korábban ugyanitt szenvedett ugyanúgy térdszalag-szakadást a Vikings 2017-es draft első körében kiválasztott játékosa, a futó Dalvin Cook.
  screen-shot-2018-10-15-at-4-26-46-pm-copy?w=1000&h=563

  Vagy az átok, vagy pedig a nagyjából százmilliárd az egyben esély, hogy két elsőkörös draft pick ugyanolyan sérülést szerezzen a pálya ugyanazon pontján. Tehát nyilván az átok.

  via FTW

 • Kaptunk néhány képet a Fiumei úti sírkertről, pontosabban az utak siralmas állapotáról. Azt olvasónk is elismeri, hogy amióta a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) fennhatósága alá tartozik a temető, nem csak negatív változást lehet tapasztalni. A bejáratnál lévő látogatóközpontot folyamatosan fejlesztik, de „a korábbi kedves személyzetet már nem látni, a virágboltot is felszámolták, helyette drága virágboltot létesítettek, új eladókkal”.

  Olvasónk (akit nevezzünk mondjuk Klárinak) nem hagyta annyiban a dolgot, írt a NÖRI-nek a helyenként 2-3 méteres kráterek miatt, de csak annyit válaszoltak neki, hogy az utakat folyamatosan karban tartják.

  A képeket elnézve mi csak annyit javasolnánk, hogy nagyon óvatosan lépkedjen, aki kilátogat a következő hetekben, hónapokban.