Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • És egy másik kanadai hokisztárt, Nathan MacKinnont, akik beálltak hozzájuk egy meccsre. Igen, tényleg kenyai hokisokról beszélünk: egy kezdeményezéssel Kanadába mehettek játszani, kaptak szerkót és két übermenő csapattársat.

  Nem csoda, hogy teljesen meghatódtak.

 • A Manchester melletti M60-as autópályán állítottak meg a rendőrök egy piros Citroent, ami nem volt különösebben jó formában, a sofőr viszont úgy gondolta, hogy simán belefér az, hogy ilyen állapotú autóval közlekedjen:

  DpnB4gEWkAANpoD
  Fotó: CapitalScotNews / Twitter

  A rendőröket amúgy a többi autós riasztotta, akik attól tartottak, hogy balesetet okozhat az autós. Később a gyorsteszt kiderítette, hogy kábítószer hatása alatt állt. 

 • Az amerikai belpolitika igazából már a 2016-os elnökválasztási kampány beindulása óta olyan, mintha egy nagyon sok lsd-t fogyasztott, nagyon rossz kabarészerző álmodná - és most, a kongresszusi választások célegyenesében minden szereplő rátett még két lapáttal. A legújabb, teljesen szürreális sztori főszereplője Trump elnök (naná), illetve Elizabeth Warren szenátor, akit sokat a 2020-as elnökválasztás titkos favoritjának tartanak demokrata oldalról.

  Trump ennek megfelelően ekézi is őt minden adandó alkalommal, leginkább arra kihegyezve a kifinomult intellektuális humorbonbonok szőnyegbombázását, hogy Warren indián (vagy ha az már nem PC: őslakos amerikai) származásúnak vallja magát. Pár hónapja egy beszédében addig ment, hogy kijelentette, ha Warren csinál egy DNS-tesztet, és bizonyítja, hogy tényleg indián vér csörgedezik az ereiben, ő felajánl egymillió dollárt egy szabadon választott jótékonysági szervezetnek.

  Hát, Warren most benyújtotta a számlát, a Stanford elitegyetem egyik professzorával csináltatta meg a genetikai elemzést, ami kihozta, hogy valamikor a 6-10 generációnyi múltban a szenátor asszonynak bizony volt egy indián őse. Ami azért, lássuk be, elég homeopátiás érvelés, hogy az egyik dédapám egyik dédapja indián volt, tehát én is az vagyok - de hát ez van, nem volt kikötve, mennyire kell genetikailag őslakosnak lenni.

  Trump a lehető legtrumpabb módon reagált, kijelentette, hogy ő sosem mondott ilyet. Mutatjuk is, mit nem mondott soha:

  Az egymilliós adomány címzettjeként Warren egyébként egy bántalmazott indián nőket és gyerekeket segítő alapítványt jelölt meg.

  (via)

 • Mert hát minden nézőpont kérdése: a Nemzeti Sport például "Ez őrületes volt" címmel számol beaz Észtország elleni 3-3-as Nemzetek Ligája-meccsről, az ajánlóba még odafért egy hihetetlen jelző is. 

  Végül is, mindez alig valamivel 2 évvel a 2016-os Eb-szereplés után tényleg hihetetlen és őrületes egy kicsit.