Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Eddig csak a Mexikói-öbölben sikerült lefilmezni az "Enypniastes eximia" névre hallgató tengeriuborka-fajt, most viszont a Déli-óceánban is levideózták ezt a csodálatos élőlényt, ami azon kívül, hogy gyönyörű színű, világít is. A tengeri csirkeszörny nevet az Oceaneering International nevű cég kollégái aggatták a fajra, amikor 2500 méter mélyen lefilmezték a távirányítható tengeralattjárójukkal.

  A tengeriuborkák mérete 11-25 centi között van, a kisebbek rózsaszínűbbek, és minél nagyobb egy példány, annál sötétebb a színe.

  monster.png
 • Vadiúj, de már a nevében igen ígéretes blogot ajánlottak figyelmembe. Első posztjában egy, a magyar történelemben jelentős szerepet játszott személyről írt korabeli forrásokból gyűjtöttek ki egész sokat. Furcsa mód ezek a források egytől egyig olyanok, hogy illiberálisaink elégedetten olvasgathatják – hacsak ki nem derül majd, hogy az, akiről írták, sötét alakja volt múltunknak. (Mert a poszt egy játék, ki kellene találni, kiről van szó.)

  Nézzék, olyanokat írtak róla, illetve olyanokat mondott, hogy

  • „ne zavarjátok össze eszeteket bölcsészet által, én nem állhatom a bölcsészeket.”
  • „esküdt ellenségévé tette a szabadelvűségnek, és vakbuzgó védőjévé az autokráciának, nemcsak magának otthon, de mindenütt Európában”
  • „egy vigyázatlan szót vagy hóbortos tréfát a kormány ellen, komoly véteknek tekintettek.”
  • „a hivatalnokok nem szűntek meg csenni, zsarolni és minden módon visszaélni a kormányhatalommal.”

  Az idézeteket nem folytatom, a blogposztban több mint kéttucatnyi van belőlük. És ha valaki ráismerni vélt, kommenteljen bátran, mármint nem itt, hanem ott.

 • Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester Facebookon jelentette be a hírt. 

  A felcsúti időközi polgármester választáson a Kutyapárt is indított jelöltet (Mészáros Lászlót a fideszes Mészáros László ellen), a kampány során pedig építettek egy buszmegállót a miniszterelnök falujába. Aztán kaptak egy felszólítást, hogy bontsák el a buszmegállót, mert engedély nélkül építették. A megálló így kötött ki Hódmezővásárhelyen.

  buszm.png
 • Ma vettem észre a Katona József utca és a Váci út sarkán bezárt bank ablakában a gondosan telepített hajléktalanriasztó fémtüskéket:

  Ahol a tapasztalat gondoskodással párosul, ott otthon érezzük magunkat

  - szól a reklámfelirat a tüskék felett, amikről azt hittem, hogy új telepítésűek, de nem: a google utcaképén egészen 2009-ig visszagörgethető a hely, és már akkor is ott meredeztek a művészi, kovácsoltvas dárdahegyek.

  Gyorsan összeszedtem, milyen rafinált módszerrel üldözték el a hajléktalanokat az elmúlt időkben:

  Az emberi találékonyság csodákra képes!