Konrád
6 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Sajnos nem tudom, hol készült a fotó, amit az A4-es ország Instagramján láttunk, de ha tudnám, már úton lennék oda, hogy én is szerezzek belőlük.

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  #szalami #husvet #nagyhet #a4es #a4esorszag 🙏 @sulangyorgy

  Dora Mullner (@a4_es_orszag) által megosztott bejegyzés,

  A dolog persze akkor lenne tökéletes, ha tormás főtt sonkával és/vagy főtt tojással lennének töltve a húsvéti figura, de velem lehet alkudni. De a lényeg: aki tudja, hol lehet(ett) ilyen kapni, esetleg vett, és meg is kóstolta, ne habozzon, írjon!

  hsvt
  Fotó: A4-es ország / Instagram
 • Az alábbi fotót Garaczi László író osztotta meg. Aki, feltéve, hogy ez a kép a saját teafüvéről készült, és azóta már fogyasztott is belőle (mármint a teából), az első ember a földön, akiről valóban jogosan mondhatjuk el, hogy már életében halhatatlanná, mi több: halhatatlan íróvá vált.

  Az, hogy a tea a halhatatlanság mellett tartalmaz a mácsonyavirágúak rendjébe tartozó loncból valamennyit – de vajon melyikből, a japán loncból, a búbos loncból vagy a magyar loncból? –, továbbá szalagmaradványokat és Prunellát, ami (aki) akár egy olasz énekesnő vagy egy regényhős is lehetne, már igazán mindegy is, nem?

  garafoto
  Fotó: Garaczi László / Facebook
 • Április 21-én ünnepli születésnapját II. Erzsébet brit uralkodó, idén már a 93.-at. Erzsébet (eredeti nevén Elizabeth Alexandra Mary Windsor) 1952. február 6-án foglalta el az Egyesült Királyság trónját, vagyis már 67 éve királynő.

  Ezzel a teljesítménnyel előkelő helyen szerepel a hosszú ideig hatalmon levő uralkodók listáján, a női rangsort vezeti, férfi-női összesítésben 13. helyen, jelenleg is élők közül pedig a 2. helyen áll a dalai láma után. Az all-time listán jelen pillanatban Ferenc József és II. Ramszesz ókori egyiptomi fáraó között találjuk, de ha még jövő ilyenkor is ő lesz az angol-skót királynő, akkor megelőzi Ferenc Józsefet. 

  Forrás: Wikipedia
  Forrás: Wikipedia

  A királynői születésnapot hagyományosan katonai díszlövésekkel ünneplik Londonban, de maga II. Erzsébet nem szokott nyilvánosan megjelenni.

 • Volt valamikor a kilencvenes évek vége felé egy rövid, de intenzív időszak, amikor sokat hallgattam The Cure-t, magam se tudom, valahogy beszippantott az a nyugtalan mozgékony, folyton feszültséggel terhes rockzene, ami sokkal gazdagabb hangszerelésű, izgalmasabb volt, mint amihez addig szoktam. Akkoriban jelent meg a Wild Mood Swings albumuk, ami nem mondom, hogy rocktörténeti mérföldkő, de valami másolt kazettán, volt rajta egy Trap című szám, sokkal rosszabb minőségben, mint ez, de úgy is nagyon behúzott.

  Mondjuk azóta váratlanul elszaladt bő húsz év, de igazából az is csak most esett le, hogy ez a fickó már ennek a lemeznek az idején is majdnem negyvenéves volt, szóval szinte anyámmal egykorú. És hát akkor most hatvanéves lett, nekem meg eszembe jutott, hogy egyszer akár meg is lehetne nézni – és kiderült, hogy idén nyáron végigturnézzák Közép-Európát: jönnek Ausztriába, a nickelsdorfi Nova Rock fesztiválra (két koncert!), az újvidéki Exit Festivalra, és még a zágrábi InMusic fesztiválon is fellépnek. Hatvanévesen egész jó tempó.

  robertsmith