Timót, Xénia
-4 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Kilenc hónapon keresztül töltötte fel a dalait a Youtube-ra Dodie Clark, de csak most mondta el, hogy mindegyikben titokban énekelt egy-egy szót úgy, hogy sok videóval később kijöjjön belőle egy titkos dal:

  • Annyira nyilvánvaló, sőt, kézenfekvő a szóvicc, hogy csak több mint hatvan évvel az első Trabantok elkészülte után készült el a trabantos kézműves sör, a

    TraBeer.

    A sör ráadásul kettős értelemben is magyar innováció eredménye. Egyfelől ugyanis egy magyar kézműves sörfőzde, a törökszentmiklósi Ugar Brewery terméke, olyan, szerintem káprázatos nevű sörök mellett, mint a Flexman (4,8%-os american pale ale), a Hopjuliska (6%-os american pale ale), vagy névre a személyes kedvencem, a Stróman (6,5%-os New England IPA). 

    Másfelől a Trabeer annak az expedíciónak a tiszteletére készült, amiről korábban én is írtam: négy magyar még a nyáron kitalálta, hogy két darab 30 éves kétütemű Trabanttal elautózik az északi sarkkörre. Ennek a túrának a tiszteletére készült előbb négy, majd aztán még egy kartonnal, szóval tényleg elég limitált példányban a 6%-os TraBeer, amiből a tervek szerint nyárra készül nagyobb mennyiség. És ami így néz ki a túrázók által készített fotón:

    trabeer
    Fotó: Trabantszerelem.hu
  •  A Bon Appétit nevű gasztrooldalnak/YT-csatornának egy komplett sorozata van arról, hogy próbálnak szemétkajákat saját kútfőből lemásolni, csináltak például már Snickerst is, most pedig a Pringlest próbálja lekopizni az egyik szakácsuk. A végeredményt nem tudom még, mert a húsz perces videó felénél tartok, de nehéz abbahagyni. Főleg azért, mert olyan, mint egy Mythbusters összekeverve azokkal a videókkal, amikben megmutatják, hogyan csinálnak valami népszerű élelmiszert.