Piroska
3 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Van akinek a világ pénze sem elég, szokták mondani, de nem igaz ez arra az iowai férfire, aki 1 dollárt nyert kaparós sorsjegyen. Tyler Heep miután meglátta, hogy jogosult a minimum nyereményre, nem az csinálta, mint minden normális, hogy addig kért volna új sorsjegyeket, amíg végül nem nyer semmit. 

  DxIvebBU0AAw LT
  Fotó: JhonEdw73756588 / Twitter

  Helyette az amerikai férfi autóba ült és elment a iowai szerencsejáték vállalat székhelyére,

  majd követelte, hogy adjanak neki is egy olyan óriási csekket, mint a főnyeremény nyerteseinek szokás.

  Magyarországon talán csak az amerikai filmekből ismertek, azok a nagy táblaméretű díszcsekkek, amit jelképesen átadnak a nagy pénzek nyerteseinek, de az Egyesült Államokban ez bevett dolog.

  A a boldog nyertes azt mondta a helyi újságnak, hogy:

  Úgy döntöttek, hogy igazi nyertesként bánnak velem. Jött az egyik fickó és elvittek abba a szobába, ahol kamera van a lottótársaság lógójával. Majd megírták nekem a csekket egy dollárról, és lefényképeztek.

  A férfi a pénz benzinre költötte. 

  (Global News)

 • TOTO-FOREVER1-1024x683

  Egy német művész, Max Siedentopf installációja a Toto Forever, amit egy titkos helyen állított fel Namíbia végeláthatatlan homoksivatagában. Napelem hajtja, így a világ végéig fog szólni belőle az internet kedvenc száma. Vagy amíg egy homokvihar be nem temeti az egészet. De mivel senki nem tudja, pontosan hol is van, nem tudjuk, ez mikor következik be, vagy esetleg már bekövetkezett-e. Vagyis ez maga Schrödinger zenegépe, amiből egyszerre jön is, hogy I bless the rains down in Africa, meg nem is.

  (via)

 • Nagyot futott székfoglaló akció a Corvin mozi kiselejtezett székeiért. Az akciót eredetileg zárt csoportban hirdették meg, állítólag csak kiszivárgott, ezért jelent meg a vártnál sokkal nagyobb tömeg a 980 darab, ezer forintért kínált székekre.

  Az első negyedórában már el is ment 280, így bizonyos, hogy nem jutott székhez minden sorbanálló. Sőt, két sorban: egy a metrótól, egy pedig a plázától kígyózott a fővárosi önkormányzat cége, a Budapestfilm Zrt. tulajdonában lévő Corvin Moziig. A sorok azonban nem rivalizáltak, a bejáratnál szépen összefonódtak, így nem lett közelharc a székekért, amiből egy ember egyébként 15 darabot vihetett el.

  Pontosabban, jegyezhetett elő: ma ugyanis csak kifizették és lefoglalták a székeket, azokat majd egy későbbi időpontban lehet elvinni.

 • A Mental Floss ásott elő egy nemzetközi tudományos kutatást, ami ezt támasztja alá. Általános iskolások, gimnazisták és egyetemisták vettek részt a vizsgálatban, ami azt próbálta felmérni, hogy a Harry Potter-könyvek hogyan befolyásolják az olvasók gondolatvilágát, konkrétan a kisebbségi csoportokkal kapcsolatban. Láss csodát: az jött ki, hogy aki olvasta a könyveket, annak kevésbé vannak negatív előítéletei, és elfogadóbbak például a menekültekkel vagy a melegekkel szemben.

  harrypottter-trio-young-firstphoto-700x356

  Ami, ha jobban belegondolunk, egészen logikus, hiszen a könyvek egyik fő konfliktusa a "tisztavérű" varázslónép meg a lenézett nemvarázslók között húzódik, ami ugye eléggé nyílt rasszizmus.

  Vonjuk le a következtetést: Harry Potter egyenlő liberális agymosás, Soros-terv, keresztényüldözés, tiltsák be.