Vince, Artúr
-3 °C
1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy Dito Von Tease álnevű bolognai művész képei szántják fel éppen az internet arra érzékeny felét, amelyek arról szólnak, hogy milyenek lennének a világ leghíresebb festményei, ha a manapság divatos szelfikészítési technikákkal készültek volna.

  A Classicool nevű sorozatban Mona Lisától kezdve az American Gothic szereplőin és Frida Kahlón át egészen Vincent Van Goghig.

  Dito Von Tease

  CLASSICOOL (eng) In Classicool the subjects of the paintings abandon their classical pose by literally taking the canvas to "paint themselves". The classic works, some of the most famous...

  A sorozata nem kifejezetten új, tavaly szeptemberben mutatta be Facebookon, de csak most kapta fel magának úgy igazán az internet.

  Dito Von Tease korábban leginkább arról volt ismert, hogy mindenféle popkulturális szempontból jelentős dolgokat festett meg hüvelykujj formában.

 • Hivatalba lépése óta 8158 hamis vagy félrevezető állítást tett az Egyesült Államok jelenlegi elnöke, Donald Trump. A mondatai valóságtartalmát több szervezet és mozgalom is vizsgálja, a mostani számmal a Washington Post Fact Checker rovata jött ki. A brit Guardian azt írja, csak októberben 1200 hamis vagy pontatlan állítása volt, de akadt olyan nap is elnöksége alatt, amikor több mint százat lódított.

 • Nagyon szép halojelenséget sikerült fotóznia Mohai Balázsnak, az MTI fotósának a  Kis-Hárs-hegyről. Halónak a Nap vagy a Hold  körül megjelenő különleges optikai jelenséget nevezzük. 

  A jelenséget a fény beesési szöge és a légkörben fölgyülemlő hatszögletes pálcika alakú jégkristályok különös elrendeződése okozza.

 • A leggazdagabbak különleges temetkezéseire több orosz startup is elindult, ezek jellemzően nem csak hazai, de külföldi vendégeket is fogadnak - írja a Russia Beyond The Headlines.

  A SpaceWay nevű cég azt vállalja, hogy az elhunyt hamvait potom 5300 dollárért eljuttatja a világűrbe. A cég megszerez minden légi, katonai engedélyt és a kis hamvakkal teli kapszulákat 30 kilométeres magasságban nyitja ki, és ahogy a cég fogalmaz, itt egyesíti őket az univerzummal.  

  temet.gif

  A KrioRus cég valójában nem temet, inkább megőriz. Aki bízik abban, hogy a tudomány fejlődésével később az emberi sejtekből rekonstruálhatóvá válnak az életek, ők kérhetik ezen cég szolgáltatását, vagyis azt, hogy testének egy részét, például az agyát lefagyasztják.  Az egész test lefagyasztása 36 ezer dollárba kerül, míg az agy lefagyasztása 18 ezer dollár (de oroszoknak 3 ezer dollár kedvezmény is jár).

  A Voyager nevű cég is sokféle szolgáltatást vállal, az elhunyt egyes darabjaiból gyémántot, vagy lapkát készít, de vállal olyan különleges temetéseket is, mint Pápua Új-Guinea-i történelmi szertartás, vagy tengeri zátonyra temetés, de még olyan biomegoldást is, amikor az elhunyt testét különleges húsevő gombák tüntetik el.