Ödön
1 °C
11 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • MAGYARHIRLAP3429
  Fotó: Péterffy István / FORTEPAN

  Már sokadik éve hirdeti meg és indítja el a Kék Pont Alapítvány a Száraz November - egy hónap alkohol nélkül kampányát. Az egész kezdeményezés célja az, hogy az alkoholfogyasztásból fakadó függőségre és az alkoholfogyasztásból adódó egyéb egészségügyi problémákra hívja fel a figyelmet. Mi is kipróbáltuk, illetve találtunk olyan embereket, akik el se kezdik a Száraz Novembert, mert túl sok barátjuk van ahhoz, hogy ne igyanak. Az idei Száraz November annyival több, hogy most a nők alkoholfogyasztása van a középpontban.

  Eltelt a hónap fele, úgyhogy most névtelenül bevallhatja, hogy is halad az alkholmentes novemberrel.

  Bírja a Száraz Novembert?

  • 39
   Igen, minden gond nélkül. Sőt!
  • 35
   Nem is kezdtem bele, mert hülyeségnek tartom.
  • 13
   Igen, de azért kicsit furcsa.
  • 13
   Nem is hallottam erről az egészről.
  • 11
   Elkezdtem, de elbuktam.
  • 10
   Azért nem kezdtem bele, mert tudom, hogy nem bírnám ki alkohol nélkül.
  • 3
   Nem kezdtem el, de a hónap második felébe beszállok.
 • Van, aki szándékosan belehajt egy bíróság épületébe, hogy elmondja, valaki ellopta a drogozáshoz használt szettjét. Van, aki a maga kreatív módján talál magának és luxusautójának parkolóhelyet a zsúfolt belvárosban. És van a floridai férfi, akit azért kapcsolnak le a rendőrök, mert túl gyorsan ment a kőkorira átalakított okosautójával.

  45396882 2006762999361900 3485301368690835456 n
  Fotó: facebook / Pasco Sheriff's Office

  A rendőrség azonosította Kőkobaki Béni barátját, akinek a polgári neve  (sajnálatos módon) nem Frédi Flintstone, hanem Don Schwartz.

  (via)

 • Észak- és Dél-Korea folyamatosan lépéseket tesz annak érdekében, hogy bebizonyítsa elkötelezettségét a béke felé. Ennek legújabb momentuma a 15-i őrhely felrobbantása a demilitarizált övezetben Csorvon közelében. 

  Korábban már írtunk róla, hogy a két ország közös női jégkorongcsapatot indított a 2018-as téli olimpián, viszont nyelvi nehézségeik akadtak a kommunikációban.

  Szintén a kölcsönös lépések egyike volt a gomba-mandarin csere is.

  Bár olyan hírek is napvilágra kerültek, hogy Észak-Korea mégsem állította le a ballisztikusrakéta-programját, amelyet 16 titkos bázison folytat.

 • Volt az a 2004-es film, a Super Size Me (itt olvashatja róla az Index kritikáját), amiben a főszereplő 30 napon át csak mekis kaján élt. Spoiler Alert: durván meghízott. Most egy Ryan Williams nevű fickó is megcsinálta ugyanezt. Ő nem azt akarta bebizonyítani, hogy mennyire káros a szervezetre, ha az ember kizárólag a gyorsétterem kajáját eszi, pont ellenkezőleg, az volt a célja, hogy még fogyjon is a 30 nap alatt. Annyit azért érdemes tudni, hogy Williamsen látszik, hogy szokott gyúrni. És ugyan nem árulta el a fogyás titkát, de gyanús, hogy nem ette halálba magát (napi 5400-7200 forint körüli összeget költött), illetve az edzésekből sem vett vissza. A lényeg, hogy sikerült neki.

  (via)