Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hóhelyzet van az USA-ban. A Középnyugaton és az Ohio völgyében, a Nagy Tavak vidékén szombaton este 25-30 centiméternyire nőtt a hótakaró. Fennakadások vannak a közlekedésben, repülőjáratokat töröltek.

  Missouriban 15 autó csúszott össze, Kansasben egy hókotró csúszott az útpadkára és gázolt el egy férfit, a chicagói O'Hare nemzetközi repülőtéren pedig a kifutópályáról csúszott ki az arizonai Phoenixből leszálló gép 129 utassal a fedélzetén, de szerencsére senki nem sérült meg.  

 • Egyáltalán nem erről van szó, hanem csak páran ki akarnak menni egy meccsre vasárnap délután. A helyi NFL-csapat, a New Orleans Saints ugyanis közel tíz év után juthat be ismét a Super Bowlba, ehhez a Los Angeles Ramst kell legyőzniük hazai pályán, a hetvenhárom ezres Superdome-ban, ahol amúgy is irtózatos hangzavart tudnak csapni a nézők. 

  A fotót, ami tényleg simán elvenne egy zombifilm egyik jelenetének is, Adam Schefter sportújságíró osztotta meg Instagramján két órával a kezdés előtt. 

 • Egy bolti lopással gyanúsított párt állított le a rendőrség a floridai Tallahassee-ban még csütörtökön, úgy értesültek, hogy az autóban egy fegyver is van, szóval kellő óvatossággal közelítették meg a helyzetet.

  Egy férfit és egy nőt kiparancsoltak az autóból, a férfit őrizetbe vették, aztán megkérdezték tőle, van-e még rajtuk kívül felnőtt a járműben, mire azt válaszolta, hogy nincs, csak a kétéves lánya és az egyéves fia. Ezután mászott ki az autóból a kislány, aki feltartott kezekkel határozottan megindult a rendőrök felé, és megállt előttük.

  Végül a rendőrök vették fel, és odaengedték az édesanyjához, a rendőrség szóvivője pedig később elmondta, elégedett volt embereivel, ahogy a helyzetet kezelték.

  Az esetről készült videót, ami hiperűrsebességgel terjedt el az amerikai közösségi médiában, itt lehet megnézni. 

 • Az MTI számol be arról, hogy Ferenc pápa egyetlen klikkeléssel új profilt nyitott magának egy imaportál új okostelefonos alkalmazásán, miközben lakosztályának a Szent Péter-térre néző ablakából szólt a hívekhez vasárnap délben. 

  Ferenc pápa az ilyenkor szokásos vasárnap déli beszédét mondta, amikor egy pap egy tabletet nyújtott át neki, amit nyomogatni is kezdett. 

  A pápa így mutatta be a Click To Pray honlapot, amelynek applikációja letölthető okostelefonra, ebben minden hónapban megjelöli, milyen imára kéri meg a hívőket. 

  "Az internet és a közösségi média korunk forrásai, lehetőséget adnak a többiekkel való együttlétre, értékek és tervek megosztására, közösséghez való tartozásra"- mondta a pápa.