Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Miközben Donald Trump amerikai elnök mellé egyre több klímaszkeptikus zárkózik fel - legutóbb a brazil elnökválasztáson nyert Jair Bolsonaro, aki kiléptetné országát a párizsi klímaegyezményből - az idei nyár rekordmeleget hozott. A világ egyik legfontosabb klímakutató intézete, a Kormányközi Panel friss jelentése szerint

    bő egy évtizedünk van arra, hogy visszafordítsuk a felmelegedést, különben nekünk annyi.

    Ezért az Aletsch-gleccseren, a Jungfrau 3466 méteres nyergének közelében egy 2500 négyzetméteres, több mint 125 ezer normál képeslapból összeállított óriás képeslapon - melyet a világ 35 országából küldtek gyerekek és fiatalok - a klímaváltozás veszélyeire hívják fel a figyelmet.

  • Ilyen brutális támadás talán még nem mért kosarast, mint az amerikai egyetemi bajnokságban szereplő Nicols College játékosát, Nate Tenagliát. Éppen hárompontost dobott, amikor a védője, Kewan Platt könyökkel, kegyetlenül leütötte a védtelen, a labda ívét figyelő ellenfelét. Platt még arra is figyelt, hogy a bíró nem néz-e oda, majd csapott. Aztán őt csapták ki. Előbb a Fitchburg State Universityről, majd gondoskodtak arról is, hogy ha esetleg megint a kosárlabda felé fordulna, ne legyen esélye új csapatba kerülni. Határozatlan időre felfüggesztették a játékjogát.

  • Már eleve az unboxing, a kicsomagolós videó műfaj is feszegeti a "Minek van?" határait, de persze tökre el lehet fogadni a létezését. Jó, beismerem, indokolt esetben én is szoktam nézni ilyeneket. Aztán van az ASMR, ami annyit tesz, hogy az adott youtuber a mikrofonhoz közel hajolva lágy hangokat, susogást, sutyorgást és egyéb kellemesnek mondott halk zörejeket idéz elő. A Mashable - nagyon remélem, hogy poénból - ötvözte ezt a kettőt, aminek ez lett az eredménye: