Jenő
-3 °C
6 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • x

  Kissé meglepődött az amerikai Tenleytownban élő Naomi Stahl, amikor egy élő, ide-oda ugráló békát fedezett fel abban az ételben, amit a helyi Cava étteremláncból rendelt.

  Azért is lepődött meg, mert a Cava kínálatában nincsen béka, se élő, se holt. Az étterem bocsánatot kért, de egyelőre nem tudni, hogyan került a béka a kajába.

  Minderről a Washington Post számolt be.

 • Lakástűzben meghalt egy ember a Győr-Moson-Sopron megyei Újkéren - írja az MTI.  Egy egyszintes családi ház gyulladt ki és égett le teljesen. Amikor a tűzoltók átvizsgálták az épületet, egy embert találtak, akin már nem lehetett segíteni. 

 • Imádom a rendőrségi közleményeket, mert veszettül körülményesen fogalmazva vannak megírva. Most például arról adtak hírt, hogy Pécsen elfogtak egy drogdílert, nem a "sima" járőrök, hanem az erre specializálódott NNI-s nyomozók. A lényeg, hogy aztán házkutatást tartottak nála és egy csomó drogot találtak.

  De az akcióról legalább van videó:

 • Elég különös sztorit közölt a héten a honlapján a Northamptonshire-i tűzoltóság, főszerepben egy papagájjal, aki olyan jól utánozta a tűzjelzőt, hogy kis híján a miatta kiérkező tűzoltókat is sikerült átvernie.

  A dolog még szerdán történt, amikor is délután a tűzoltók egy tűzriasztásokat figyelő cég javaslatára kimentek egy házhoz. A cég a riasztás előtt a protokollnak megfelelően felhívta a ház tulajdonosát, aki már ekkor elmondta, hogy szó sincs tűzről, de mivel a telefonon eközben folyamatosan hallották a tűzjelző hangját, úgy döntöttek, jobb lesz, ha értesítik a tűzoltóságot is.

  A tulajdonos persze nekik sem tudott mást mondani, mint hogy nem ég semmi a házában, úgyhogy jobb híján elkezdték kipucolni a berendezéseket, eközben azonban továbbra is hallották a riasztót, és így derült ki végül, hogy

  a hang egy Jazz névre hallgató jákópapagájtól származik, aki egészen mesterien utánozta a korábban egyébként tényleg tévesen megszólaló tűzjelzőt.

  A tűzoltók így végül mosolyogtak egy jót, tanulságként pedig arra hívták fel a figyelmet, hogy mindenki szereljen fel tűzjelzőket a házába, és rendszeresen győződjenek is meg arról, hogy a szerkezetek rendesen működnek.

  (via)